Van olyan vízum amivel elérhetem az alábbiakat?
persze hogy van munkavállalási vízum.
De szerintem ezt akkor adják csak ha már van konkrét szerzödésed egy céggel.
Kell egy amerikai ceg, aki vallalja a munka altali zoldkarytad szponzoralasat.
A cegnek ez idobe es penzbe telik. Tovabba hirdetest kell feladnia az allasra, a jelentkezoket (mert lesznek dogivel) mind meg kell hallgaynia, el kell kuldenie es igazolnia kell miert te, es csakis te vagy a megfelelo ember arra a biz. munkara.
Ha hiheto az ugy, akkor beadnak utanad egy rakas papirt, ami egy rakas penzbe kerul. Par honapon belul kikuldik a munkavallalasi engedelyt. Ez meg nem a zold.
Varsz kabe 1-2 evet (ez allamtol es munkatol fugg), es megkapod a zoldkartyat.
A papirok beadasatol szamitva mar legalis a statuszod, es maradhatsz, amig varod, hogy intezzek az ugyed, viszont valoszinu nem hagyhatod el az orszagot.
Az egeszsegugyben dolgozokkal illetve azok, akik beallnak katonanak mas a helyzet, arrol nincs infom.
De ha tenyleg ennyire erdekel, akkor nezz utana a www.uscis.gov oldalon, itt minden letezo kerdesedre valaszt kapsz!
kapsz munkavállalásit is. Taxizás is melónak számít... Kedves utolso, tapasztalatbol beszelsz? Nem hinnem...
A legtobb soforkodos szakmahoz kerik a minimum 2 eves amerikai vezetesi tapasztalatot (ergo min. 2 eves itteni jogsi) lehetoleg nulla kozlekedesi kihagassal.
Sajat tapasztalat: probalkoztam limos cegnel, de nem vettek fel mert meg friss volt a jogsim.
Ex-kamionos haver kijott es korberohogtek, hogy itteni jogsi nelkul szoba se allnak vele, annak ellenere h majdnem egy millio km-t levezetett Eu-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!