Ha valaki az USA-ba szeretne menni tanulni vagy dolgozni, akkor miket kell elintézni? (Leginkább a vízum része érdekel)
kb. mennyibe kerül
meddig lehet vele ott tartózkodni
stb.
szóval mindent amit csak tudni kell róla
Ha dolgozni akarsz, akkor munkavállalási engedély kell hozzá! Akkor kapsz engedélyt, ha egy amerikai cég szponzorál téged, azaz vállalja hogy foglalkoztat téged. Az engedély megszerzése nagyon hosszadalmas(min. 3 hónap), rengeteg a papírmunka vele, ezért, mivel itt az USA-ban is rengeteg ember van helyben a munkára, ezért átlagos embert nem nagyon vesznek fel a cégek. Ha csak nem vagy valami orvos vagy tudós, akkor gyakorlatilag esélytelen, hogy szponzoráljanak. Nem hiába, itt a fórumon is leírtuk már, hogy a jelenlegi helyzetben a járható út a házasság vagy a zöldkártyalottó.
Tanulóvízum egyszerűbb, ahhoz viszont pénz kell! Igazolnod kell azt, hogy az egész tanfolyam/egyetem idejére rendelkezel anyagi fedezettel. A tanulóvízummal addig lehetsz kinn, amíg tart a tanfolyam/egyetem.
Ha jó eredményekkel végzel az egyetemen akkor nagy az esélye ,hogy egy nagy cég szponzorál téged zöldkártyára.
Viszont az egyetem sok pénz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!