Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mire eleg 500 dollar New Yorkban?

Mire eleg 500 dollar New Yorkban?

Figyelt kérdés
lenne lehetösegem kimenni New Yorkba. Teljes ellatas mellett heti 500 dollaros fizetest igertek. Megeri ez nekem? Elsösorban nem felretenni szeretnek, hanem nyelvet tanulni, de azert a mostani eletszinvonalamrol sem szeretnek lemondani, tehat bulizasra, vasarlasra, ilyenekre gondolok... akinek van tapasztalata, kerem, irja meg, hogy ebböl ki lehet-e jönni kint? (itthon ennyi penzt azert nem szoktam elkölteni egy heten, csak, hogy nagyjabol tisztaban legyetek, hogy mit jelent az, hogy szeretnem megtartani az eletszinvonalamat)
2009. márc. 1. 09:11
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
tanuloi vizum kellett nekem, mert fizetett szakmai gyakorlatra megyek, meg a Columbiara mellette, ha minden jol megy, az ösztöndijat mar megkaptam... nekem azt mondtak, hogy csak a J1-es (azt hiszem :) ) tanuloi vizumot kell beszereznem, es az au pair-ek is azzal dolgoznak... cegen keresztül megyek, nem a sajat kutatasom eredmenye :)
2009. márc. 1. 13:39
 12/16 A kérdező kommentje:
persze lehet, hogy hülyeseg, nem tudom, nem akarok okoskodni, mert akkor nem kerdeznem, ha tudnam :) de nekem csak ezeket mondtak, nemet egyetemre jarok, es onnan kaptam emg a listat, hogy miket kell beszereznem (hajadonsagi papir, anyakönyvi kivonat, stb...)
2009. márc. 1. 13:42
 13/16 anonim válasza:
71%

Akkor valszeg,hivatalos a dolog.Én mindig legálisan dolgoztam,még ha időnként intéztek is hozzá fedő biztosítást.Egyébként ezért a pénzért nagyon jó vásárt csinálnak veled,ha a családnak kellene fizetni ezt a szolgáltatást amit Te csinálsz,egy rakás pénzükbe kerülne.

Ez igaz mindenre,szakmunka,szakellátás nagyon drága.

Egy család képes volt 3 hónapot várni rám,hogy feltegyem a kosárpalánkjukat,olyan drágán vállalták volna a kinti mesterek.

Visszatérve az eredeti kérdésre:ha nem azért mész ki hogy hazahozd a pénzt,akkor jól elleszel.

2009. márc. 1. 14:03
 14/16 anonim ***** válasza:
77%
Mire elég 500 dollár? Viccelsz? A férjem 500 dollárt keres egy héten. Én nem dolgozom. Ebből bérlünk lakást, fizetjük a rezsit, a kocsit, az internetet, a telefonokat, a kábeltv-t, kaját veszünk és még neveljük a 3 gyerekünket. Hát erre elég heti 500 dollár New York-ban.
2009. márc. 16. 13:47
 15/16 A kérdező kommentje:
köszönöm szepen a valaszt (nem en pontoztalak le :) ), ponotosan ilyen valaszokat vartam, es ezert emeletem ki, hogy itthon nem költök el ennyit, csak abszolut nem vagyok tisztaban a kinti arakkal, mert lehet, hogy most itt örülök neki, hogy de jooo, ennyi penz, aztan meg kint kiderül, hogy semmire sem eleg, hat ezert kerdeztem, mert vannak ilyenek, mint te, aki meg tisztaban van vele, es meg tudja mondani :)
2009. márc. 16. 20:42
 16/16 anonim válasza:
78%
Tesóm 1500-2200 usd-t kap egy hónapra, tanulóként van ő is kint (phd-zik), bőven elvan belőle.Biztosítását nem tudom, hogy van. Zöldkártyája neki sincs.
2009. márc. 25. 19:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!