Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mennyit kereshetek /papír...

Mennyit kereshetek /papír nélkül/ pl. : New Yorkban?

Figyelt kérdés

Hello!

Engem nagyon vonz Amerika, főleg New York. Aki esetleg élt kint vagy járt kint vagy kint él netalán az valami infót biztos tudna mondani.

Végzettségem nem nagyon van, olyan munkák érdekelnének amihez nem feltétlen kell végzettség és betanulható. (fizikai munka természetesen NINCS kizárva!)

Bármit megcsinálok.

Aki tud az írjon az álláslehetőségekről és a bérezésről.

Üdv!

2011. ápr. 5. 19:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

08:51:

Nem csinal semmi torvenybe utkozot szerinted...akkor elemezd az illegalis szot, hogy rajojj, mar onmagaban az torvenybe utkozo, ha valaki vizum, munkavallalasi nelkul el egy orszagban...senki nem gondolja, hogy az illegalitas jo, az amnesztiat is csak azoknak szeretnek megadni, akik mar sok eve az USA-ban elnek. Sokan kozuluk pici korukban koltoztek ide, a szuleik altal, igy amerikaikent nottek fel, megis egy eletre kitaszitottkent, papirok nelkul elnek. Ezen akar segiteni az amnesztia, nem akarkinek, aki a konnyebb utat valasztja (az amnesztia egyebkent nem fog megvalosulni, ez nagyon jol latszik).

Nagyon konnyu mondani, hogy nem lesz baja. Egyszer beteg lesz es mi lesz vele? Jo munkaja sosem lesz. Jo lesz majd mas fuvet vagni 50 evesen is, mert ennel tobbre nem tudja vinni. Senki nem mondta, hogy az illegalisoknak is lesz jogositvanya, mivel az illegalis nem letezik papiron, igy hogy lehetne amerikai jogositvanyuk? Axioma.

2011. ápr. 10. 01:55
 12/21 anonim válasza:

Most így hirtelen ezt találtam: [link]

"Obama támogatja azokat a javaslatokat, melyek az illegális, már itt élő és dolgozó bevándorlók részére lehetőséget biztosít legális státusz, majd idővel az állampolgárság megszerzésére, amennyiben azok megtanulnak angolul, fizetnek adót és kifizetik az esetleges bírság összegét. Az ilyen illegális bevándorlók munkavállalási engedélyt kapnának, majd ki kell várniuk az időt, amikor is rájuk kerülhet a sor, hogy megkapják az állampolgárságot.

Obama korábbi felszólalásaiból és a neki feltett kérésekre adott válaszokból kiderül, hogy Amerika következő elnöke nem ellenzi azt sem, hogy az illegálisok jogosítványt kaphassanak és bizonyos feltételek mellett részesülhessenek társadalombiztosítási támogatásban is.

Az új elnök beiktatását követően első politikai lépésként bizonyára a gazdasági válság kérdésével fog majd leginkább foglalkozni, de tudva azt, hogy a bevándorlás jelentős kihatással van a gazdaság egészére, a bevándorlási kérdések rendezése is prioritást kap majd."

Nyilvánvaló, hogy ha lenne amnesztia, akkor az csak azokat érintené, akik X éve kint élnek, nem azt mondtam, hogy mindenki megkapja majd, meg nem is azt, hogy lesz is amnesztia, hanem csak annyit, hogy ha annyira "üldözöttek" lennének az illegális emberek, akkor nem ez lenne a téma, hanem hogy hogy nyomozzák le az összes "szemét bűnöző" illegálist, és hogy zavarják őket haza, nem?

És azt sem mondtam, hogy nyugodtan menjen ki bárki, és teljes lelki nyugalommal éljen papírok nélkül, hanem azt, hogy nem kell "rettegésben" élniük! De ALAP, hogy törekedni kell a legalitás elérésére, van ennek sok módja! Például lehet jelentkezni katonának, azért nem csak zöldkártya jár, hanem állampolgárság is.:) Csak egy mód a százból.

2011. ápr. 10. 19:39
 13/21 anonim ***** válasza:

19:39:

Az irasod tele van helytelen informaciokkal.

"ha annyira "üldözöttek" lennének az illegális emberek, akkor nem ez lenne a téma, hanem hogy hogy nyomozzák le az összes "szemét bűnöző" illegálist, és hogy zavarják őket haza, nem?"

Azert nem uldozottek, mert rengeteg van beloluk es nem lehet oket nyomon kovetni, mivel elvileg nem leteznek. Es van olyan, akit nem erdekel, hogy elkapjak, mert ehezne Mexikoban, itt meg illegalis munkabol meg a csaladjanak is tud haza kuldeni penzt. Azert van sok illegalis, mert sokak (foleg del-amerikaiak, mexikoiak) nem latnak a sajat orszagukban eselyt arra, hogy meg tudjanak elni. Pl. van olyan mexikoi, aki a szemetunket turja, mert meg az is jobb, mint neki Mexikoban meg sokan bokrokban alszanak es igy is bevallaljak, mert tobbet tudnak haza adni a csaladjuknak, mint a sajat orszagukban tudnanak.

"És azt sem mondtam, hogy nyugodtan menjen ki bárki, és teljes lelki nyugalommal éljen papírok nélkül, hanem azt, hogy nem kell "rettegésben" élniük!"

Az igaz, hogy tobbseguk nem el rettegesben, mivel akinek ahhoz van pofaja, hogy illegalisan betolakodjon egy orszagba, annak nem lesz buntudata. De ha valaki lebukik egy kozuti ellenorzesen, deportaljak. Olyat is ismerek, aki Mexikoba ment idonkent at, aztan egyszer elkaptak a hataron es visszatoloncoltak Magyarorszagra. Ha egyszer elkapjak valamiert, visszakuldik.

"Például lehet jelentkezni katonának, azért nem csak zöldkártya jár, hanem állampolgárság is.:) Csak egy mód a százból."

Ez nem igy mukodik. Sorkatona az lehet, akinek mar van zoldkartyaja. Katonatiszt pedig csak amerikai allampolgar lehet. Ezt biztosan tudom, mert erint engem ez a tema.

2011. ápr. 10. 19:49
 14/21 anonim válasza:
Bocsi, késő van, néha nem tudok fogalmazni.:S
2011. ápr. 10. 19:57
 15/21 anonim válasza:
Én a katona-dolgot nem így tudom, de elhiszem ha Te mondod. Felesleges ezen vitázni, más a véleményünk, mindenki úgy él, ahogy akar, és olyan az értékrendje, amilyet beléneveltek. Nem támogatom az illegalitást én sem, de én ezerszer inkább élnék ott papírok nélkül, mint itt papírokkal. És csak annyit akartam mondani, hogy nem kell rettegésben élni. Ennyi.
2011. ápr. 10. 20:08
 16/21 anonim válasza:

Utolsó, sorry:)

[link]

2011. ápr. 10. 20:20
 17/21 anonim ***** válasza:
10 dolláros órabérért magyarországon sem csinálok semmit. :)
2011. ápr. 15. 20:21
 18/21 anonim ***** válasza:
Egyébként ezt a diplomásozást sosem értettem. Kimégy, az itteni diplomád semmire nem jó, ha nem honosíttatod. Az meg egy közepes vagyok. Akkor minek legyen diplomája?
2011. ápr. 15. 20:23
 19/21 anonim ***** válasza:
*vagyon
2011. ápr. 15. 20:23
 20/21 anonim ***** válasza:

20:20:

Kell a katonasaghoz zoldkartya es ha az megvan, akkor lehet gyorsitott eljarassal (amit expedited naturalizationnek hivnak) allampolgarra valni.

2008-ban volt egy rovid ideig lehetoseg azoknak, akik mar jo par eve legalisan az USA-ban eltek vizumon arra, hogy katonak legyenek, mert a katonasag szorult helyzetben volt. Most meg epp ellenkezoleg, epitik le az allomanyt. Nem tudom, hogy mikori ez a cikk, de 2008 kornyeken volt ilyen lehetoseg par honapra es ennyi, de nyugodtan vitatkozhatsz velem, en tudom, hogy ez hogy mukodik, de fujd csak a sajat igazadat. Nem olyan egyszeru, ahogy elkepzeled. Foleg forditoknak, tolmacsoknak adtak lehetoseget, akikbol hiany volt, nem hatalmas mennyisegu embert erintett, de mar ez a program is megszunt.

2011. ápr. 15. 23:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!