Tavaly ESTA-val utaztam Amerikába, tovább maradtam a megengedettnél, de hazafelé senki nem nézte meg az útlevelemet, és csak a becsekkolásnál scannelték be, akkor ha újra akarok menni, tudni fogják a határon, hogy nem jöttem haza időben?
Figyelt kérdés
Csak mert mindenki azt mondta nekem, hogy mivel tovább maradtam, ezért kapok majd egy pecsétet az útlevelembe, hogy nem jöhetek vissza min. 10 évig...de semmi, meg se nézték! Lehet, hogy azért, mert Amerikán belül szálltam át először, vagy nem tudom...segítsetek please!2011. ápr. 2. 15:26
11/23 A kérdező kommentje:
Csak amiatt reménykedek, hogy beengednek majd, mert olvastam egy cikket arról, hogy a beléptető rendszer tökéletesen működik Amerikában, de a kiléptetés nem, nem tudják számon tartani minden esetben, hogy időben mennek-e haza az emberek...és hogy Obama meg akarja ezt már rendszerezni szépen, de nagyon sokba kerülne, emiatt csúszik.
2011. ápr. 3. 00:27
12/23 anonim válasza:
Amúgy a 10 év kitiltás csak akkor jár, ha legalább 1 évet tartozkodtál túl.
13/23 anonim válasza:
Nem fognak beengedni.
Mennyivel tartozkodtal tul? Ha 1 evnel kevesebb ideig, akkor 3 evre tiltanak ki. Ha annal tobbre, akkor 10 evre. Mikor kilepsz, nem szolnak, akkor szokott a gond lenni, mikor ujra be akarsz lepni.
De neked mindig turista vizumot kell igenyelned ezutan. Soha tobbe nem fognak ESTA-n beengedni.
Tudod, azert vannak a torvenyek, hogy betartsak oket. Tudtad, hogy lesz kovetkezmenye, nem tudom, hogy mit kell utolag panaszkodni.
14/23 A kérdező kommentje:
Jaj hát én nem panaszkodok, csak bízom a csodában:)
2011. ápr. 4. 08:45
15/23 A kérdező kommentje:
Amúgy 3 hónappal maradtam kint tovább! De ha tudják, hogy tovább maradtam, akkor miért nem érvénytelenítették az ESTA-mat?
2011. ápr. 4. 08:48
16/23 anonim válasza:
Mert mindig oda írják, hogy az Immigration Officer dönt.
17/23 anonim válasza:
Amiről eddig nem volt szó: belépéskor kapsz egy kártyát, amit rendszerint beletűznek az útleveledbe. Ezt kilépéskor le kell adnod (rendszerint check-innél). Te kaptál ilyet? Leadtad?
18/23 anonim válasza:
Előző vagyok: tévedtem, ESTA esetén nincs leadando nyomtatvány.
(Én még vizummal járok USA-ba, ahhoz van + a régi visa waiveres rendszerben is volt (zöld) => most utánanéztem, ESTA bevezetésével ez megszűnt)
19/23 A kérdező kommentje:
Igen igen, a kártyás dolgok megszűntek már! Pont emiatt kevésbé ellenőrizhető, hogy ki, mikor jön haza...és szerintem az ESTA-mat érvénytelenítették volna, bajban lennék...majd kiderül nemsoká:)
2011. ápr. 5. 08:45
20/23 A kérdező kommentje:
*..."HA" bajban lennék...
2011. ápr. 5. 08:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!