Mi a véleményetek Los Angelesről vagy New Yorkról?
Inkább (csak) New Yorkba mennék. Ha még választás előtt vagy, akkor pl. az USA-t úgy hagynám ki, ahogy van.
LA: Magyarország méretű falu. Katasztrófa.
Èn csak New Yorkban éltem egy évet. imádtam, de élni nem élnék ott, de túristaként bármikor vissza mennék.
szóval NY lenyügözö a felhökarcolóival, rengeteg látni való van egy hét nem is elég rá. ami annyira nincs messze a niagar és wasington.
én azt ajánlom vegyél egy utikönyvet mindegyikröl és olvasd át, majd ami legjobban megfog és árban jobban elérhetö oda menjetek.
NY- olcsobb mert maga repjegy oda olcsobb Magyarországról.
én rengeteg mindent megtudnék még nézni amerikában. lehet fikázni amerikát de azt csak az teszi aki a faluján kvül nem is mer lépni.
Vagy az akinek van lehetősége ott élni és dolgozni. Az szokta fikázni. Aki itt él Magyarországon és csak Európa néhány részét látta, annak igenis nagy élmény egy Amerikai út!
Én mindenképpen azt tanácsolom, hogy L.A.-ből érdemes elmenni Las Vegasba, nem pont a kaszinók miatt, hanem az ott lévő nemzeti parkok miatt!! Azok csodásak! A legszebb szerintem a Valley Of Fire, aztán Red Rock, Grand Canyon, Zion és Bryce Canyon.
Én 3 hónapja voltam egyedül Vegasban 10 napig. Nagyon nagy élmény volt, sajnos a 9 nap pedig nagyon kevés.
Láttam az MGM-ben a KA-t (Cirque du Soleil) és az is nagy élmény volt. Egy Vegas-i showhoz nincs fogható a világon.
A Budapestire nem mentem volna el.
Nekem igazából legjobban nem az "emberek produkciója", hanem a technikai színvonal miatt tetszett.
Azért nagy élmény Vegasban egy ilyen show, mert ott egy akár 10 évig menő produkcióra olyan színpadot és egyebet építenek köré, hogy olyat nem látsz a világon máshol.
Nekem a sima nézőteret körülvevő díszlettől is elállt a lélegzetem!
De itt nálunk csak a szereplők produkálják a látványt, ami persze nagyon klassz lehetett, de sajnos nagyon messze van a Vegas-i dologtól.
Szia,
New York-on gondolom Manhattan-t érted. Mindenféle reklámozás nélkül ajánlom a Hotel Pennsylvania-t, ez a legjobb kiindulópont NY felfedezésére. A 33th és a 7th sarkán van, Manhattan közepén, ráadásul nagyon olcsó a körülötte lévő szállodákhoz képest.
Amit szerintem semmiképp ne hagyj ki:
-Empire State Building kilátója éjjel
-egy nap Little Italy - China town
-Szabadság szobor (sajnos most már nem lehet felmenni a koronájába, csak a partról lehet látni, illetve hajóról)
-Ripley's Belive it or Not múzeum
-az ENSZ épülete
-több napot ell lehet tölteni sétával a 7th Avenue-n, a Broadway-en, a Central Park-ban stb...
Ez persze csak néhány dolog amit felidéztem, unatkozni biztosan nem fogtok:) A tömegközlekedés NY-ban nagyon jó, metróval bárhova el lehet jutni, érdemes bérletet venni.
Los Angeles főleg Magyarországhoz szokott gondolkodással felfoghatatlan, tényleg hatalmas:) Több órát vezethetsz autópályán úgy, hogy még mindig LA-ben vagy.
Apropó, autó: Tömegközlekedés gyakorlatilag nincsen, mindenképp érdemes autót bérelni az ott tartózkodás idejére.
-Santa Monica Pier, óceánpart, gyönyörű
-Universal Studios, a Hollywood sign, Hollywood boulevard Hollywoodban
-Disney Land, Anaheim-ben - felnőtt fejjel is nagyon élveztem, kevés volt a 3 napos belépő :)
.
.
.
Ugye LA nagyon nagy, ezért szerintem érdemes mindig a megnézni kívánt helyek közelében megszállni egy motelben néhány napra (ugye autóval ez nem is olyan nehéz).
Amik annyira nem ismertek New Yorkban, de nekem iszonyatosan tetszettek:
South Street Seaport
Bronx Zoo (csak tudd hova mész, mert nem jó a környék)
Coney Island
NYC Aquarium (péntekenként egy dollárért bemehetsz XD)
Prospect Park
Flushing
és persze ami nem lehet kihagyni: China Town, Little Italy, Time Square, Central Park, A zöld biatch, meg ilyenek
Ohhh és a Cheesecake Factory (egy étterem, isteni a túrótorta)
New York egy fellegvár, tele izgalommal. Imádom azt a várost. Gyönyörű hely. 4 hónapot töltöttem ott, de visszamennék örökre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!