Amerikában miért olcsóbbak az élelmiszerek és a ruházati cikkek is? Az elektronika is durván olcsóbb.
Szerintem a legtöbb élelmiszer feltűnően olcsóbb. Akármiről legyen szó, egészséges, vagy nem. A kiszerelések is legtöbbször nagyobbak, de még így sem értem.
Mondjuk sok minden más is olcsóbb: ruházati cikkek (itt Mo-n is meg lehet nézni egy-két online áruházat pl Sears, Kohl's, Boscov's), de vannak még olcsóbbak, aminek nincsenek webáruházai.
És vadi új, eredeti, nem gagyi, és nem 2 két mosás után megy tönkre (tapasztalat).
Még Magyarországon bemész egy Plázába és csak nézel hogy Levi's farmer 20-30 000, de egy lenge pullóver is 20ezer.. Ugyanígy Nike, Adidas stb cuccok akár 5x annyiba kerülnek.
Azt hallottam, hogy a dollár vásárlóereje nagyobb, tehát 1 dollárért több árut vehetsz kint, mint itt 1 dollárért Forintban megfeleltetve.
De ez mégis nagyon meghatározza az életszínvonalunkat, mert a bérek alacsonyak, és most akkor élelmiszerre, ruhákra, stb-re is többszörösét költsük.
Meg lehet nézni, elmész 20 ezer Ft-nyi dollárral egy amerikai bevásárlóközpontba , és ugyanennyivel egy vidéki magyar városba; elmebeteg különbségek vannak.
Ennyire hülyének néznek minket a magyar plázák?
Szerintem te is drágálnád ha pár hónap alatt 1.50 vagy 2.00 USD-ről felmenne 4-re a benzin gallonkénti ára.
Volt már rá példa, a mostani nyáron kivételes esett volt, 2.50 körül stagnált; pedig nyaranta szokott felszökni.
ruha, műszaki cikk stb olcsóbb, de a kaja nem!
Tavaly kb 11 államban jártam és szinte minden kaja drágább volt mint itthon. Pl 1/2kg kenyér 3-400 forint.
Egyedül a banán olcsóbb. 150Ft/kg. De pl vettem körtét darabját 300 forintért is. Szóval a kaja nem olcsóbb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!