Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadába szeretnék menni azon...

Kanadába szeretnék menni azon belül is Vancouverbe (letelepedni) Kérdés lent?

Figyelt kérdés
Már utána néztem netten bizonyos dolgoknak ,de mindig nem világos tejesen,olvastam valami olyasmit ,hogy a bevádoláshoz szükség az ,hogy a szakmád fent legyen azon a bizonyos listán, ha elvégzem a főiskolát építsz mérnök leszek, de valami olyant is olvastam ,hogy az USA-ba nem fogadják el a magyar diplomát, Kanadával mi a helyzet? Ott se fogadják el ,vagy ott elfogadják?ÉS valami pont rendszerről is olvastam ,ha valaki el tudna arról küldeni egy linket ,hogy mi is tartozik bele ,azt megköszönném.
2010. nov. 27. 10:19
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező. Ez nem úgy megy hogy kimegyek és letelepedek. Először maximum tartózkodási vízumot, és munkavállalási engedélyt kapsz X időre. Ami ha lejár meghosszabbítod, de ennek minden anyagi része téged terhel.Letelepedés=állampolgárság, azt viszont nem adják könnyen. Jó néhány év elteltével lehet folyamodni állampolgárságért, az illetékes hivatalhoz, azaz a Kanadai Bevándorlásügyi és Állampolgársági Hivatalhoz ismertebb nevén a CIC-hez. Ők készítenek egy környezet tanulmányt, hogyan élsz, hogyan illeszkedtél be, milyen állásod van, kereseted-kiadásaid. Terveid és munkahelyi jövőd, családalapítás stb...Ha ez megvan, majd ők eldöntik hogy végleg letelepedhetsz vagy pedig sem. Ebből a dologból úgy lehet a legjobban kijönni, hogy ott is piacképes végzettséget szerzel, és jó állásod lesz. Éttermi dolgozó meg ilyen nagyon alacsony színvonalú munkakörök esetében semmi esély hogy határozatlan időre kapj engedélyt, akár állampolgárságot. Nekem élnek kint rokonok, fent Északon a "bánya fővárosban". Nagybátyámnak is építész mérnöki végzettsége van, világ életében bányaművelésben dolgozott, így amikor kimentek rögtön kapott több ajánlatot. Fel költöztek Észak Kanadába, ahol az északi fény napi megszokott jelenség. És ott dolgozik immáron 12 éve.Azóta megkapta a kanadai állampolgárságot,és ma már vezető beosztásban dolgozik egy kanadai olajipari cégnél.
2010. nov. 30. 16:46
 12/13 anonim válasza:
szia:) látom h már nem mai kérdés, csak megszeretném kérdezni, hogy hogy állsz? mármint hogy még jobban belevetetted magad a témába, vagy már lebeszéltek róla? (remélem nem) nekem is pont ilyen terveim vannak, még a város is ugyanaz:)
2011. jún. 25. 23:38
 13/13 anonim válasza:
jah és még amit kihagytam, hogy a kérdésed utánni első kommenttel teljesen egyet értek, minden egyes ponttal, szerencséd van h vannak kint ismerőseid, nekem sajna nincsenek:S de még mindig hiszek benne hogy ki fogok jutni:) az előző voltam
2011. jún. 25. 23:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!