Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Egyesült Államokba utazás...

Egyesült Államokba utazás esetén mikor nem engednek be valakit?

Figyelt kérdés

Itt olvastam egy két hozzászólásnál hogy van akit be sem engedtek. Gondolom valahogy úgy lehetett hogy a repjegy megvolt, ha volt esze az illetőnek akkor vissza is, hogy ne gondolják hogy ott akarja felejteni magát, leszállt a gépről, aztán a határőr/vámos vagy nem tudom hogy hívják ott nem engedte ki a reptérről. Mit kell ehhez elkövetnie az embernek hogy már az érkezéskor be se engedjék, ha amúgy az ESTA-t megkapta?

Kicsit nehezen hihető nekem hogy a nagyobb reptereken az évi több millió embert egyesével kikérdezzék ki ő, kihez jött, mit akar, stb.. vagy arcra megy, és aki szimpatikus akkor annak annyit mondanak hogy Welcome to USA, aki gyanús azt meg pár kérdéssel kicsit megszorongatják, meg jobban utánanéznek?

tegnap 07:52
 1/6 anonim ***** válasza:
Pl. elég csak, hogy voltál egy olyan országban, ami rajta van a "terrorizmust támogató államok listáján", pl. Kuba.
tegnap 09:35
 2/6 anonim ***** válasza:

Vannak sajnos ilyen esetek. Leggyakoribb állítólag ha hibák vannak a dokumentumokban ( például név elírás stb.), büntetett előélet, de a határőröknek gyanús lehet az is túl sok vagy kevés poggyászal érkezik valaki, nincs hotel foglalása,vám köteles tárgyakat titkol el amivel lebukik.

Tőlem is megkérdezték az utazásom célját, hol lesz a szállásom és van e biztosításom. Illetve ha jól emlékszem az is kérdés volt, hogy mennyi készpénz van nálam. A feladott poggyászomban voltak az állandó gyogyszereim mellettük az orvosi igazolással, de mikor felvettem érkezéskor látható volt hogy kiforgatták a dobozokat biztos ellenőrizték azt is.

Amúgy volt erről egy angol nyelvű sorozat is, rendes valós sztorikkal kitakart arcokkal, címre sajnos nem emlékszem.

tegnap 09:45
 3/6 anonim ***** válasza:

Néha elég ha nincs szallásod foglalva,vagy az hogy kihez mész.

Nyilván nem mindenkit kérdeznek ki, szúrópróbaszerűen megy a dolog.

tegnap 13:12
 4/6 anonim ***** válasza:
Minden USA-ba érkezőnek beszélnie kell egy immigration officer-rel + ujjlenyomatot adni. Enélkül - illetve az officer engedélye nélkül - nincs belépés az USA-ba.
tegnap 16:36
 5/6 anonim ***** válasza:
Lehet ESTA-d vízumod akármid, akkor is elutasíthatnak belépéskor. Nekem volt hogy anyàm jött meglátogatni engem aki legálisan vagyok kint és mégse. Azóta ESTA-t se kap meg a turista vízum igénylését is elutasítják.
tegnap 20:08
 6/6 anonim ***** válasza:
Ja, határ átlépés USA-ban 9/11 nagyon szar ás macerás, kínaiak sem nézik ennyire szigorúan
ma 12:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!