Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogyan lehet jelenleg utazni...

Hogyan lehet jelenleg utazni az Egyesült Államokba? (Covid alatt)

Figyelt kérdés

Nagyjából 3 hét múlva tervezek kimenni az USÁba ESTA vízummal ismerősökhöz nagyjából 2 hétre. Viszont a jelenlegi intézkedések alapján amit még Biden hozott januárban elvileg Európából nem mehet senki, legakábbis a Konzuli Szolgálat hivatalos oldalán ezt írták, de ez már 4-5 hónapja nem is volt frissítve. Valamint ugyan ezen az oldalon szintén írták vagy egy onnan tovább vezető angol linken, hogy talán mégis lehet ha van 3 napon belüli negatív tesztem(?). Akkor most mi is az igazság? Van bárki aki vagy az ismerőse utazott Amerikába az elmúlt fél évben és esetleg van tapasztalata a témában? Gyakorlatilag már a legfontosabb dolgokat elintéztem az utazáshoz,csak addig félek megvenni a repülőjegyet, amíg az országba való bejutás nem teljesen stabil, (igen tudom a leszállásnál ellenőrizni fognak és válaszolnom kell kérdésekre és ha úgy határoznak vissza küldhetnek). Hallottam arról is, hogy van ilyen különleges kérelem amit ha a konzúl jóváhagy akkor szntén ki lehet utazni, viszont erről se találtam további információt hogy ezt hol tudom kérvényezni, vagy hova tudok írni. Ebben valakinek van további információja?

Valamint miközben olvastam kérdéseket hasonló témában itt GYIK-en valaki megemlítette pár órája, hogy lehet hogy június elsején eltörlik a szigorításokat. Van értelme addig várni? Mármint nem tudni biztosan hogy valóban lesznek e enyhítések és mégjobban felmennek addig a repülőjegy árak.

2021. máj. 25. 23:28
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
Ha a konzuli oldalon azt írják, hogy még nem léphetsz be az USA-ba, viszont itt a gyíkon meg azt írják, hogy igen, akkor elindulsz?!
2021. máj. 26. 09:08
 2/10 anonim ***** válasza:
17%

"Nagyjából 3 hét múlva tervezek kimenni az USÁba ESTA vízummal ismerősökhöz nagyjából 2 hétre."

Na fogadjunk, hogy nem fogsz.

Esetleg talán ne a magyar külügy oldalát tekintsd a kiindulási alapnak, hanem az amerikai kormányét, különösen a budapesti amerikai követségét. Vad elgondolás, tudom. De ebben a témában ott is ugyanezt fogod találni, a schengeni EU-s állampolgárok beutazásának tilalma továbbra is él. Akkor kerülheted ki, ha utazás előtt legalább 14 napot a Schengen-zónán kívül töltesz.

"Hallottam arról is, hogy van ilyen különleges kérelem amit ha a konzúl jóváhagy akkor szntén ki lehet utazni, viszont erről se találtam további információt hogy ezt hol tudom kérvényezni, vagy hova tudok írni. Ebben valakinek van további információja?"

Az, hogy ez nagyon nem a turistákra és ismerősöket látogatókra vonatkozik. Diákok, kutatók, szakemberek ennek a kedvezményezettjei, akiknek valós szükségük van az USA-ba belépésre, nem a nyaralni akarók.

2021. máj. 26. 10:04
 3/10 A kérdező kommentje:
Kedves 1. válaszoló félre értettél és vagy rosszúl fogalmaztam meg magamat, az az információ/kérdés melyet feltettem a konzuli oldalról és utána úgy folytattam, hogy ,,ezen az oldalon.." azt továbbra is a hivatalos konzuli oldalra értettem, nem pedig a GYIK-re. Így reflektálva a hozzászólásodra, nem nem indulnék el ha a GYIK-en bárki is szubjektíven ellentmond a hivatalos oldalnak.
2021. máj. 26. 18:49
 4/10 anonim ***** válasza:
OKÉ.
2021. máj. 26. 18:50
 5/10 A kérdező kommentje:

Kedves 2. hozzászóló, "Na fogadjunk nem fogsz"

Bőven előfordulhat, sőt, feltehetőleg sajnos több mint valószínű. De ennek ellenére nem szabad feladni a reményt és többek között ezért is írtam ide egy kérdést, hátha bárkinek van valamilyen segítő hozzászólása a témában.

Tudom vad belegondolni, de az általad említett oldalakat is megnéztem.

2021. máj. 26. 18:58
 6/10 anonim ***** válasza:
Kérdező, valahogy biztos lehet utazni, Mihalik Enikő is a napokban utazott ki New York-ba.
2021. máj. 26. 20:00
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a legpontosabb információkat azok tudnák beszerezni, akiket meglátogatnál.
2021. máj. 27. 04:45
 8/10 A kérdező kommentje:

Rendben.

Köszönöm a válaszokat :)

2021. máj. 30. 19:17
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Ez a legfrissebb verzió

[link]

2021. máj. 30. 19:33
 10/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!:)
2021. máj. 31. 16:36

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!