Kaliforniában kell nemzetközi jogosítvány az autóbérléshez / vezetéshez?
A magyar jogositvannyal 30 napig vezethetsz elmeletileg, mint turista, az ESTA-idon belul. Gyakorlatilag a kolcsonzot az erdekli, hogy van-e eleg penzed a berlesre, a biztositasra, es a benzinre (a dombornyomott kartyadra kivancsiak). Az amerikai rendor nem tud kulonbseget tenni a magyar "sima" jogositvany es a nemzetkozi jogsi kozott. En meg a papir jogositvannyal jottem ki, amit 80-ban allitottak ki, es hulyere rohogtek magukat amikor bereltem az elso autot.
Es itt nincs "unatkozom, tehat megallitalak, hogy van-e lathatosagi mellenyed es haromszoged meg izzokeszleted a kocsiban es jol megbuntetlek, mert nincs".
Itt, ha nem kovetsz el szabalytalansagot, akkor sosem allitanak meg. En 20+ eve vezetek itt es csak egyszer allitottak meg, akkor is csak azert, mert ellenorizni akartak, hogy nincs-e a csomagtartoban egy meka (Mexikobol jottunk hazafele). Azota viszont bevezettek a hökamerakat, szoval csak lassan at kell gurulnod az ellenorzo ponton, es latjak, hogy csak a borondod van ott.
(mielott belemkotsz, hogy a hataron is ellenoriznek, igen, ott is, meg meg 20 km-vel arrebb is, mert sokan atszoknek a hataron, es x megbeszelt helyen varjak az ismerosuk kocsijat es a kovetkezo 500 merfoldet a kocsival teszik meg. Na ezert vannak a hatar utan is ellenorzo pontok, hokamerakkal.)
Az viszont nem artana, ha atnezned az itteni szabalyokat, foleg azokat az allamoket, ahol vezetni akarsz.
Amit a #3 ír, azt nevezik mélységi ellenőrzésnek. Nálunk is van ilyen, Schengenen belül is.
Én parszor béreltem autót LA-ben, de sosem volt gond a magyar jogosítványommal. Tényleg a hitelkártya a fontos, hogy legyen rajta elég a deposithoz.
Én azzal szívtam meg egyszer Chicagoban, hogy nem oldottam fel a napi limitet az American Express kártyámon és mivel ez még az okostelefonok előtt volt, no internet a zsebemben, Magyarországon hajnal fél 4, nem tudták zárolni a depositot. Meg egyszer Denverben a kölcsönzőben vettem észre, hogy otthon hagytam a jogsimat. Lyfteztem egész héten.
A saját hülyeségétől mentse meg az isten az embert. Megérdemeltem. Pedig anyám szerint tökéletes vagyok
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!