Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kaliforniában kell nemzetközi...

Kaliforniában kell nemzetközi jogosítvány az autóbérléshez / vezetéshez?

Figyelt kérdés
Aki bérelt már kint autót magyar állampolgárként, mi a tapasztalat? Esetleg környező államokban szükséges lehet (Nevada, Arizona)? Köszi!
nov. 10. 00:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Elvileg - hivatalosan - kell, de tőlem még egyszer sem kérték soha.
nov. 10. 02:30
 2/6 anonim ***** válasza:
nem kell
nov. 10. 06:00
 3/6 anonim ***** válasza:

A magyar jogositvannyal 30 napig vezethetsz elmeletileg, mint turista, az ESTA-idon belul. Gyakorlatilag a kolcsonzot az erdekli, hogy van-e eleg penzed a berlesre, a biztositasra, es a benzinre (a dombornyomott kartyadra kivancsiak). Az amerikai rendor nem tud kulonbseget tenni a magyar "sima" jogositvany es a nemzetkozi jogsi kozott. En meg a papir jogositvannyal jottem ki, amit 80-ban allitottak ki, es hulyere rohogtek magukat amikor bereltem az elso autot.

Es itt nincs "unatkozom, tehat megallitalak, hogy van-e lathatosagi mellenyed es haromszoged meg izzokeszleted a kocsiban es jol megbuntetlek, mert nincs".

Itt, ha nem kovetsz el szabalytalansagot, akkor sosem allitanak meg. En 20+ eve vezetek itt es csak egyszer allitottak meg, akkor is csak azert, mert ellenorizni akartak, hogy nincs-e a csomagtartoban egy meka (Mexikobol jottunk hazafele). Azota viszont bevezettek a hökamerakat, szoval csak lassan at kell gurulnod az ellenorzo ponton, es latjak, hogy csak a borondod van ott.

(mielott belemkotsz, hogy a hataron is ellenoriznek, igen, ott is, meg meg 20 km-vel arrebb is, mert sokan atszoknek a hataron, es x megbeszelt helyen varjak az ismerosuk kocsijat es a kovetkezo 500 merfoldet a kocsival teszik meg. Na ezert vannak a hatar utan is ellenorzo pontok, hokamerakkal.)

Az viszont nem artana, ha atnezned az itteni szabalyokat, foleg azokat az allamoket, ahol vezetni akarsz.

nov. 10. 06:04
 4/6 anonim ***** válasza:
37%
Összességben a US-ben nem csinálnak akkora ügyet a kocsiból és a vezetésből, mint nálunk. Haver bérelt egy autót, amit meghúzott. Nem foglalkoztak vele. A műszaki vizsga fogalma nem ismert, az autó tényleg alapvető és nélkülözhetetlen használati tárgy.
nov. 10. 06:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
@4 Dolgoztam az egyik nagy bérlőcégnél évekig és éltem is az USA-ban két évig, azért az erős túlzás, hogy ne érdekelne senkit, ha meghúzol egy bérautót és nem nulla önrészes a biztosításod.
nov. 10. 10:16
 6/6 anonim ***** válasza:

Amit a #3 ír, azt nevezik mélységi ellenőrzésnek. Nálunk is van ilyen, Schengenen belül is.

Én parszor béreltem autót LA-ben, de sosem volt gond a magyar jogosítványommal. Tényleg a hitelkártya a fontos, hogy legyen rajta elég a deposithoz.

Én azzal szívtam meg egyszer Chicagoban, hogy nem oldottam fel a napi limitet az American Express kártyámon és mivel ez még az okostelefonok előtt volt, no internet a zsebemben, Magyarországon hajnal fél 4, nem tudták zárolni a depositot. Meg egyszer Denverben a kölcsönzőben vettem észre, hogy otthon hagytam a jogsimat. Lyfteztem egész héten.

A saját hülyeségétől mentse meg az isten az embert. Megérdemeltem. Pedig anyám szerint tökéletes vagyok

nov. 11. 00:16

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!