Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Floridában ház vásárlás? Ki...

Floridában ház vásárlás? Ki hogy van vele?

Figyelt kérdés

Nos igen a kérdés adott!

Tekintve Európai ingatlan árakat, s azon belül a Magyarországiakat, véleményem szerint jobban megéri Floridában házat venni.

Az árak nem sok különbséggel ugyanazok!

Gondoljunk csak bele... Óceán, tengerpart, turistaország, top 3 leggazdagabb Állam USA-n belül... Munkahelyek szarásig, átlagos millás és afeletti havi fizetés. Egyszó mint száz! Élhető államról beszélünk!

Elmúlt hónapokban mindennapos programommá vált, hogy ismerkedem a Floridai ingatlanpiaccal.

Arra a döntésre jutottam, hogy egy 200.000$ környéki családi ház (100+nm korszerűsített modern felújított) ami magyar forintja átszámolva 2024.őszén

70 milla körül van.

Erre természetesen rájönnek az adók,köcölékek stb.

Durván is számolva beleértve az első éves ingatlanadót is, 75 milla!

75 milláért kész házat kapsz!

Lassan ha csak reálisan is nézzük a Magyarországi piacot és ámblokk MO családi házait... Egy kisvárosban kapsz ennyiért egy felújított KádárKockát!

Akkor nem jobb Amerikában venni?

Persze tudom, ízlések és pofonok, meg angol nyelv, vízum stb stb...

De a kérdés azokhoz is szól,akik Magyarban laktok? Ti mit esztek Magyarországban?

Maradjunk elsősorban a Floridai ház vásárlásnál.

szept. 20. 16:23
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:

5 éves vízumot pályázom meg, utána az állampolgárásit.

Amint megvan az Amerikai állampolgárság lemondok a Magyar polgári jogaimról.

Bíbölődjön az akinek kedve van Magyarban élni bérminimum 230 ezres szakképzős szakmával.

Budapest jó közbiztonság? Ezzel megint csak nem tudok egyetérteni, mert elég gyakran jártam/járok Pestre, Nyugati, Keleti, 8. ker, Blaha tér, stb stb... Hadd ne mutassam be se látnivalókat, se a szagokat!

Nem tudom mi számít szerintetek jó közbiztonságnak Budapesten, de az hogy a pillangó késsel rabolják az embereket, utca sarkokon brazilok keménykednek, hősködnek, embereknek szólnak be, ezek mellett nem beszélve a hajléktalanokról akik végig csövezik a fentebb említett kerületeket...

Minden csak nem jó a közbiztonság Budapesten!

Értelemszerűen nem a gettóba vásárolnék házat Floridában, hanem elsősorban zárt lakóparkon belül, közép és felsőkategóriás negyedben.

Egyébként is házat bárki vehet állampolgárság nélkül!

A pénzemet meg odarakom ahova nekem tetszik!

Mindezek mellett pedig éveken belül Amerikai állampolgár szeretnék lenni, szóval ezért is akarok házat venni.

Szakmunkás ide vagy oda, nagyon jó szakmám van ami Amerikában elég hiányszakma is.

Mindenkinek további jót kívánok Orbán és hasonló fanatisták!

szept. 22. 16:55
 12/30 anonim ***** válasza:
78%

És melyik bevándorló típusú munkavízumot tervezed megpályázni?

Pl. H-1B bevándorló vízumnál (specialty workers) felsorolt feltételeknél pl. az amerikaival egyenértékű diploma mindenhol feltétel. Azaz hiába hiányszakma egy jó villanyszerelő Magyarországon, még az is lehet az USA-ban is, szakmunkára legjobb tudomásom szerint egyáltalán nem adnak ki hasonlót. De gondolom, az USCIS honlapján már alaposan tájékozódtál, hogy megfelelsz-e egy ilyen vízum feltételeinek, esetleg amerikai szponzorod is van, ami igazolja, hogy a te szakértelmed kell nekik.:-)

szept. 22. 17:21
 13/30 anonim ***** válasza:
78%

A számból vetted ki a szót. :)

szept. 22. 17:24
 14/30 A kérdező kommentje:
Tudom jól a dolgaimat! Még mindig nem az a kérdés, hogy én mivel keresem a pénzt, és hogyan alakítom a dolgaim.
szept. 22. 17:26
 15/30 anonim ***** válasza:
77%

Akkor tulajdonképpen mi a kérdésed?

"Ti mit esztek Magyarországban?" - itt születtem, és van olyan jó munkám (bár nem nagy szám), hogy átlagnál valamivel jobban éljek. Külföldön lakni nem akarok, mert nem szeretnék elszakítva lenni a családomtól és minden ismerősömtől.

Lehet jobb egy floridai óceánparti házban élni, lehet magasabb színvonalon élnék ugyanazzal a munkával, de egyelőre van olyan stabil élethelyzetem, hogy külföldre csak nyaralni megyek.

szept. 22. 17:46
 16/30 anonim ***** válasza:
24%
Eskü nem értem. Ha van elég pénzed, Budapesten is vehetsz zárt lakóparki ingatlant, és elkerülheted az aluljárókat.
szept. 22. 21:02
 17/30 anonim ***** válasza:
72%

"5 éves vízumot pályázom meg, utána az állampolgárásit."

Ezt a konzulátuson is mondjad majd, fel fogod dobni vele a napjukat :D

"mert elég gyakran jártam/járok Pestre, Nyugati, Keleti, 8. ker, Blaha tér, stb stb... Hadd ne mutassam be se látnivalókat, se a szagokat!"

Én is jártam, sőt én jártam már Floridában is, jelenleg Georgiaban élek és voltam olyan helyeken, ahol nem szívesen álltunk még tankolni sem. Magyarországon ilyet még sehol nem éreztem. Voltám már egy nagyobb amerikai városban? Az a friss szarszag, ami terjengeni szokott, hmmmm isteni...

"az hogy a pillangó késsel rabolják az embereket, utca sarkokon brazilok keménykednek, hősködnek, embereknek szólnak be, ezek mellett nem beszélve a hajléktalanokról akik végig csövezik a fentebb említett kerületeket"

Miért van az, hogy engem és egy ismerősömmet sem rabolták még ki és esetekről se nagyon hallani? Voltál már Skid Rowban? Beszólogatni pedig mindenhol szólogatnak be.

"Értelemszerűen nem a gettóba vásárolnék házat Floridában, hanem elsősorban zárt lakóparkon belül, közép és felsőkategóriás negyedben."

Ahhoz $200K kevés lesz, főleg Floridában 😂 Csak a mi házunk kétszer annyit ér covid óta és az sincs zárt lakóparkban 😂

szept. 23. 03:10
 18/30 anonim ***** válasza:
100%
Én az USA-ban élve nem azt veszem észre, hogy annyian menekülnek az országból. A végén kitalálják egyesek, hogy tömegesen jönnek Magyarországra. Ott is vannak bőven élhető államok. A közbiztonságra sincs panaszom.
szept. 28. 12:38
 19/30 anonim ***** válasza:
85%

Havi 1 millio forint nem sok kint Floridaban, sot egyik allamban sem.

En is kint lakom, nem FL de egy hasonloan elheto allamban.

Normalis hazat $200.000 dollarert nem kapsz, foleg nem zart lakoparkban. Az en hazam kisebb mint 100m2 es az erteke kb $260.000, pedig ez egy regebbi varosreszen van, nem lakoparkban.

Az ingatlan adot nem egyszer fizeted be, hanem evente , ami ház ertekenek durvan 1 szazaleka.

Tehat fizethetsz 700-800 ezer forintot evente mint ado.

Epitoipar nem fizet milliokat havonta. Adozas utan olyan 3000-3400 dollart kapsz, attol fugg mit dolgozol pontosan es milyen tapasztalatod van benne. Tele van mexikoiakkal a piac, szoval ha van is munka szarasig akkor is van munkaero szarasig.

A mexikoiak sokan vannak ,gyorsak es olcsoak, az embereket meg nem erdekli hogy nincs ott vizszint, fuggo, sík. Meg legyen csinalva, ne legyen draga es gyors legyen.

szept. 29. 05:48
 20/30 anonim ***** válasza:
52%
Én értem a kérdezőt. Én is szívesebben élnék Floridában. Eddig csak nyaralni voltam ott, de nem volt rossz benyomásom. Itt a vízummal lehet gondja a kérdezőnek, nem a ház megvételével.
okt. 2. 08:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!