Párommal és kutyánkkal szeretnénk 1-2 hetet eltölteni az USA-ban, hogy lehetne megoldani?
Márpedig a staffordshire terrier minden légitársaságnál tiltólistás, mert harcikutya. Ennyit te is megnézhettél volna magadtól.
Lehet valódi a kérdés, nem látom az okát miért ne lehetne valódi.
Utaztam már az USA-ba többször. 8-10 órás repülőút még egy embernek sem kellemes nemhogy egy kutyának. Plusz gondolj bele hogy elötte ott vagy a reptéren, leszállás után még 1 óra mire kijutsz... komolyan szenvedtetnéd a kutyátad hogy ne pisiljen, kakiljon 14 órán keresztül? Na ez az állatkínzás. Egyébként ekkora kutyát nem lehet felvinni a repülőre. Max ilyen yorkie méretet aki belefér a hordozóba. Egyébként egyszer pont utazott mellettünk egy yorkie. Biztos jó lehett neki...
Nekem is van egy nagytestü kutyám akit kb úgy szeretek mintha a gyerekem lenne, munkába is viszem minden nap, de egy Amerikai (!!!) nyaralásra eszembe nem jutna elvinni.
Az utastérbe úgynevezett PETC, pet-in-cabin foglalással lehet felvinni a kutyádat, macskádat egy olyan hordozóban, ami rugalmas falú és elfér az előtted lévő ülés alatt az egész úton. (Tilos kivenni egész idő alatt) Az állatnak képesnek kell lennie felállni és megfordulni a hordozóban amivel együtt a súlya nem lehet több 8kg-nál, ezt ellenőrzik check-innél. Tehát állat plusz hordozó együtt nem lehet több 8kg-nál. Ebből is láthatod, hogy a te kutyádnak ez a megoldás nem elérhető, ha a fajtát egyáltalán felengednék a gépre, akkor is csak a cargo holdban utazhatna, ami több tízezer kutyának egyébként teljesen megfelel évente. Az állatok nem a bőröndökkel egy térben utaznak, hanem egy külön temperált helyen, ahol a kennelükben víz és élelem is van. Hosszabb átszállás esetén nyáron kiveszik őket a holdból és hűvös helyre viszik a hordozót addig.
A macskáknál is vannak tiltott fajták, amiket nem vállalnak a légitársaságok, de ott nem a veszélyesség, hanem a rövid orr a kizáró ok.
Európai fapadosok egyáltalán nem szállítanak állatot, sem PETC, sem cargo hold keretében sem. A hagyományos társaságok igen, de nem olcsók, a PETC olcsóbb mint a cargo hold, de az Air France/KLM épp idéntől emelte a tengerentúli PETC retúr árait 400 euróra.
Szerintem ilyen rövid időre érdemes meggondolni, hogy kiteszed-e a kutyát egy ilyen stresszes helyzetnek, bár ez erősen kutyafüggő is, de mivel a staffie-t nem vállalják, tárgytalan.
A többieknek mondom, hogy szinte minden második gépen, ha nem fapados, van kiskutya vagy macska a fedélzeten, csak legtöbbször nem veszed észre. Aki egynél többször utazott hagyományos társasággal Európán kívülre, szinte biztos, hogy volt kutya vagy macska utitársa is. Egy gépen a PETC helyek száma maximalizálva van, legtöbbször 2 és hónapokkal előre le kell foglalni, mert napokkal az utazás előtt már kicsi az esély, ha mindkét hely foglalt, nem engednek többet befoglalni. De a LOT például azt is megszabja, hogy vagy csak kutyák, vagy csak macskák lehetnek egyszerre a gépen és ha már egy macska be van foglalva, hiába van még agy szabad hely, kutyát már nem engednek fel.
Én ezeket bennfentesként mondom, nem a neten olvasgatva találtam az infót
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!