Az normális, hogy repülőjegy foglaláskor nem kérik el az útlevél adatainkat?
Brussel Airlines-sal repülnénk New Yorkba, oda-vissza 1 átszálással. Csak a nevünket,címünket, e-mail címünket és telefonszámunkat kéri. A hivatalos Brussel Airlines weboldalán foglalunk.
Más: Tegnap harmadik próbálkozás után is elutasította az erste mastercard diák kártyámat fizetéskor. Szerintetek ez mi miatt lehet?
Előre is köszönöm a segítséget!
Eddig tőlem mindig kérték már a foglalás során. Ezek szerint nem probléma, majd csak a check in-nél kerítenek rá sort?
Tudtommal nincs ilyen korlátozásom. Revolut szerencsésebb lenne?
Tőlem még soha nem kérték foglaláskor pedig kb 500-szor repültem már, becsekkoláskor szokták kérni ha kérik egyáltalán. Igaz, én mindig a légitársaság saját oldalán vásárolok.
Próbáld meg a Revolutot hátha azzal jó lesz.
Légitársaság-függő, hogy kérik-e. Van olyan légitársaság (pl. Ryanair), amelyik még a Schengenen belüli utaknál is kéri.
A bankkártyádnak van egy alap beállítása vásárlásra, illetve kp. felvételre. Valószínűleg ezért nem tudsz vele fizetni. Emeld fel a limitet a netbankban!
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
Az lenne még a kérdésem, hogy szerintetek elegendő idő 1 óra 55 perc átszállni Brüsszelben? Ha mindent a hivatalos oldalon foglalok le és esetleg lekésem a csatlakozást, akkor minden további nélkül mehetek a következő járattal, nem?
Normalis hogy nem kernek utlevel adatokat. Azt majd online check-in alkalmaval adod meg.
A kartyadon lehet van limit es azert nem tudod vele megvenni a repjegyet. Nekem 1000 dollar a hitelkartyamon a limit, a jegy meg ennel tobbe kerul, igy azzal nem tudom megvenni. Revolutra teszek penzt elotte es azzal veszem meg a jegyeket, igy biztosan mukodik.
1 ora 55 perc eleg kell hogy legyen atszallasra. Ez attol is fugg hogy kell e terminalt valtani, a terminalok kozt van e biztonsagi ellenorzes, a terminalok kozt mivel kozlekedsz, kesik e a repulo, stb.
Nekem fel ora is eleg de kb 2 oram szokott lenni atszallasra. Repultem olyan utvonalon is ahol a repteren a masik terminalra egy busz vitt, arra sokat kellett varni mert nem fert fel az osszes utas egyszerre, aztan biztonsagi ellenorzes is volt, igy majdnem lekestuk a jaratunkat.
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, aki segített!
Végül tényleg a limit volt a ludas, de 24 órára sikerült megemelnem és sikeresen megvásároltam még pénteken a repülőjegyeket :)
Elég lesz az idő az átszállásra, Brüsszel reptere nem olyan nagy, ennyi idő alatt bőven átérsz, de a biztonság kedvéért szedd a lábad, ne álljatok meg nézelődni, vásárolgatni. Az USA-ba induló gépnél lehet előzetes kérdezősködés, hogy vízummal vagy ESTA-val utazol, hol fogsz lakni, mikor fogsz visszajönni stb., kicsit időigényesebb, mintha Schengenen belül szállsz át. Ennyi idő a nagyobb reptereken is elég szokott lenni, még ahol shuttle busz van, vagy kisvonat, ott is. Csak figyelni kell, nem eltévedni, haladni.
Ha a ráhordó járatod késik valamilyen okból, akkor már a gépen tudni fogja a személyzet, hogy az utasok közül kinek van short connection-je és kik azok akiknek nagyon kell sietni a leszállásnál. Nagyon nem érdeke a légitársaságnak, hogy az ő késésük miatt valaki lekésse a transzatlanti járatát, úgyhogy mindent meg fognak tenni, hogy odaérj te is meg a feladott bőröndöd is. Az amerikába induló gépet kezelő személyzet és a beszállító stáb is tudni fogja, ha a ráhordó gép késik és legtöbbször tudják késleltetni az indulást, megvárva az átszálló utasokat. Velünk már megesett, hogy 40 perccel később indult a chicagoi gép, mert a Budapest-München járat késett. Rohantunk a cuccainkkal, de a végén megnyugtattak, hogy tudták, hogy jövünk, megvártak. Mondjuk az Lufthansa volt. 20-30 percet egyébként be is tudnak hozni JFK-ig.
Ha súlyos késés történik és már biztos, hogy nem fogtok időben Zaventembe érkezni és az ottani gép nem tud megvárni, azt a ráhordó gépetek személyzete a leszállás előtt már tudni fogja, és közölni fogják, vagy személyesen vagy a hangszórókon át, hogy mit kell tennetek: oda kell menni az ügyfélszolgálati pulthoz (customer service desk) és egyeztetni kell a rebookingról. A földön már tudni fogják, hogy mi a helyzet, nem tőled fogják először hallani.
De ennek nagyon kicsi az esélye!
A kártyák limitjét ma már a telefonodon online lehet viszonylag rugalmasan változtatgatni, de figyelni kell rá, mert különben nem tudsz valamit elintézni. Én is jártam már úgy, hogy nem akarták odaadni a bérautót Los Angelesben, mert nem tudtak levenni a depositot. Persze, mert elfelejtettem módosítani a limitet.
ESTA-d, útleveled érvényes, rendben van?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!