Egy 2-3 napos kiruccanás Los Angelesbe mennyibe kerülne?
Én Floridában élek, Miami mellett.
Abban tudtam volna segíteni, de LA-ben nem.
Na, erre megnézek egy-két Szomszédok szilveszteri végfőcímet.
A Pick szalámi ára jobban érdekel. Ja tegnap 20 dkg Trappista. 2000 fölött. Azt hittem, bedöglök!
Írásodból azt veszem ki, hogy nem vagy tapasztalt utazó, amivel semmi baj nincs, de lenne néhány jó tanácsom:
- ennyi időre ilyen messzire nem érdemes. Tökéletesen megértem, hogy vannak álmok, vágyak, nekem is vannak. De több idő megy el utazással, mint amennyit kint tudtok tölteni.
- ne értékeld alul a helyszínt. LA hatalmas, nem olyan hogy a M3 metróval felugrom Kőbányáról az Árpád-hídhoz, hanem ott még egy utca, sugárút is van hogy több kilométeres séta. Ami a googlen 1 házsarok, az a valóságban 25 perc gyalog.
- vízum. 3 napért USA vízumot vagy ESTA-t igényelni olyan, mint fogni 25 dollárt és meggyújtani öngyújtóval. Az igénylés nagyobb macera, mint amit 2-3 nap ér.
- ne hidd, hogy a jetlag városi legenda. A biológiai óra hihetetlenül fel tud borulni. Valaki jól bírja és sincs semmi baja, van ki 1 nap alatt átáll, van aki 2-3 napig is szenved. Ha azt hiszed, hogy automatikusan az első kategóriába tartozol, mert fenn tudsz maradni két napig ébren akkor tévedsz.
- ha 2-3 napod van utazni, akkor előbb ismerd meg Európán belül azokat a helyeket, amikre elég 2-3 nap. Bőven van ilyen, írj rám és segítek.
- ha már nekivágsz az USA-nak, add meg magadnak a lehetőséget, hogy nem 3 nap alatt fordulsz meg.
"régi álmunk Kaliforniát megismerni."
2-3 nap alatt :)
Egyszerűbb, ha a google mapsben bejárod :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!