Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mi lesz ennek a vége? (ESTA)

Mi lesz ennek a vége? (ESTA)

Figyelt kérdés
Fricskaként Magyarországnak az USA megváltoztatta az ESTA idejét, ami már csak egy évre érvényes, és mindössze egyszeri beutazást biztosít a magyar állampolgárok számára. Mi lesz a vége, ha tovább "keménykedünk"? Egy életre elfelejthetjük majd az Államokba való utazást?

2023. aug. 1. 12:26
1 2 3 4 5
 21/41 anonim ***** válasza:
100%
Ezt a "nem Magyarországon születettek nem ESTA - jogosultak" történet csak egy ideje van. Évekig nyitva volt a kiskapu. Viszont jóideje bezárult - a magyarországi ügyintézés sem olyan egyszerű már - szóval kicsit sántít a dolog amerikai részről (is). Mondjuk a magyar érvelést sem igazán értem - védjük a kettős állampolgárok adatait - miért a magyarországi magyarokét talán nem kell(ett) kiadni az ESTA-hoz?
2023. aug. 2. 04:30
 22/41 anonim ***** válasza:
0%

Nyilvánvaló, hogy ez egy hajánál fogva előrángatott ürügy. Meg lehet érteni az amerikaiakat, de a mód nem elegáns. Akkor elfogadható a kollektív büntetés, ha mi alkalmazzuk? Válogatunk az értékek között?

Állítólag az van, hogy az amcsik el akarják kérni többek között a kárpátaljai kettősállampolgár magyarok adatait is, ott viszont nem legális ez a státusz és ismerve az ukrán és az amerikai titkosszolgálat szimbiózisát ez kiszolgaltatott helyzetbe hozná az ottaniakat. Nem tudom mennyi ennek a realitása, de ha igaz, akkor megértem miért nem adják ki.

Ráadasul akkor jelentik be évekre visszamutogató indokkal, amikor mára már ők maguk megoldották a problémát, hiszen évek óta csak a Magyarországon született állampolgárok folyamodhatnak ESTA-ért. Provlem solved. Anyád kurválkodott egyetemista korában. DE MÁR NEM! Szóval itt valahol büdösödik a hal, nem csak az Orbánék oldalán.

Másrészt viszont igazából nagyon enyhe ez a figyelmeztetés az amerikaiak részéről, remélem a kormány nem feszíti túl a húrt, mert lehetne ezt ésszel is csinálni, nem úgy ahogy ők most.

Azért mondom, hogy enyhe, mert bár én is évente többször járok az USA-ba, tehát engem is érint, de összességében kevés emberről van szó akik minden utazás előtt új ESTA-t igényelnek majd és kifizetnek minden alkalommal a 21 dollárt. Kicsit több meló, picit drágább, de ugyanúgy megyünk.

2023. aug. 2. 14:35
 23/41 anonim ***** válasza:
100%

Ezek szerint, te is úgy értelmezed, hogy lehet kérni évente akár többször is az ESTA-t?

2023. aug. 2. 16:16
 24/41 anonim ***** válasza:
100%

A nagykövetslgnek feltették a kérdést és válaszoltak:

"Minden egyes Egyesült Államokba történő utazáskor új ESTA-engedélyre lesz szükség?

Igen. Minden ESTA-jóváhagyás az Egyesült Államokba történő egyszeri beutazásra lesz érvényes."

Én ezt úgy értelmezem, hogy nincs tiltva azévenkénti többszöri beutazás, csak mindig új ESTA-t kell igényelni hozzá

2023. aug. 2. 16:26
 25/41 anonim ***** válasza:
91%
Igen, így már kicsit egyértelműbb, de még mindig nem teljesen. :)
2023. aug. 2. 18:08
 26/41 anonim ***** válasza:
100%

Ha gyakran mesz az USA-ba akkor megeri a vizum mert 10 evre szol, igy nem kell minden evben ESTA-t kerni.

Elhiszem hogy maceras vizumot kerni, nekem is volt regen vizumom, nem turistavizum volt de kellet vizuminterjura idopont, felmentem pestre interjura, majd vartam hogy kuljek az utlevelemet, benne a vizummal. Az ESTA ehez kepest nagyon gyors es olcsobb is.

2023. aug. 4. 03:26
 27/41 anonim ***** válasza:
66%
Tessék Oroszország felé utazni, arra van a szebb jövő! És ők egyszerűsítették is.
2023. aug. 4. 13:47
 28/41 anonim ***** válasza:
0%
27.-s csak az a baj hogy csak 16 napra adnak vizumot, Oroszorszag meg ennel sokkal tobbet er.
2023. aug. 4. 16:23
 29/41 anonim ***** válasza:

28:

Tényleg, Bayer meg Bencsik kiutaztak már az ígéret földjére, ahogy tervezték a télen?

2023. aug. 4. 17:42
 30/41 anonim ***** válasza:

Azért csak van foganatja, mert Novák Katalin elkezdte visszavonni a magyar állampolgárságokat.

[link]

2023. aug. 4. 17:52
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!