Mi lesz ennek a vége? (ESTA)
Nyilvánvaló, hogy ez egy hajánál fogva előrángatott ürügy. Meg lehet érteni az amerikaiakat, de a mód nem elegáns. Akkor elfogadható a kollektív büntetés, ha mi alkalmazzuk? Válogatunk az értékek között?
Állítólag az van, hogy az amcsik el akarják kérni többek között a kárpátaljai kettősállampolgár magyarok adatait is, ott viszont nem legális ez a státusz és ismerve az ukrán és az amerikai titkosszolgálat szimbiózisát ez kiszolgaltatott helyzetbe hozná az ottaniakat. Nem tudom mennyi ennek a realitása, de ha igaz, akkor megértem miért nem adják ki.
Ráadasul akkor jelentik be évekre visszamutogató indokkal, amikor mára már ők maguk megoldották a problémát, hiszen évek óta csak a Magyarországon született állampolgárok folyamodhatnak ESTA-ért. Provlem solved. Anyád kurválkodott egyetemista korában. DE MÁR NEM! Szóval itt valahol büdösödik a hal, nem csak az Orbánék oldalán.
Másrészt viszont igazából nagyon enyhe ez a figyelmeztetés az amerikaiak részéről, remélem a kormány nem feszíti túl a húrt, mert lehetne ezt ésszel is csinálni, nem úgy ahogy ők most.
Azért mondom, hogy enyhe, mert bár én is évente többször járok az USA-ba, tehát engem is érint, de összességében kevés emberről van szó akik minden utazás előtt új ESTA-t igényelnek majd és kifizetnek minden alkalommal a 21 dollárt. Kicsit több meló, picit drágább, de ugyanúgy megyünk.
Ezek szerint, te is úgy értelmezed, hogy lehet kérni évente akár többször is az ESTA-t?
A nagykövetslgnek feltették a kérdést és válaszoltak:
"Minden egyes Egyesült Államokba történő utazáskor új ESTA-engedélyre lesz szükség?
Igen. Minden ESTA-jóváhagyás az Egyesült Államokba történő egyszeri beutazásra lesz érvényes."
Én ezt úgy értelmezem, hogy nincs tiltva azévenkénti többszöri beutazás, csak mindig új ESTA-t kell igényelni hozzá
Ha gyakran mesz az USA-ba akkor megeri a vizum mert 10 evre szol, igy nem kell minden evben ESTA-t kerni.
Elhiszem hogy maceras vizumot kerni, nekem is volt regen vizumom, nem turistavizum volt de kellet vizuminterjura idopont, felmentem pestre interjura, majd vartam hogy kuljek az utlevelemet, benne a vizummal. Az ESTA ehez kepest nagyon gyors es olcsobb is.
28:
Tényleg, Bayer meg Bencsik kiutaztak már az ígéret földjére, ahogy tervezték a télen?
Azért csak van foganatja, mert Novák Katalin elkezdte visszavonni a magyar állampolgárságokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!