Érdemes kiköltözni az USA-ba? Mi a valóság Amerikában?
Sziasztok! Egyre többet gondolkozok a külföldi költözésen. Sok ország eszembe jutott már, de én legszívesebben Spanyolországba (esetleg Olaszország), vagy az USA-ba költöznék ki. Odáig vagyok az amerikai életérzésért, ami például a filmekben és sorozatokban is van. (Leginkább a '80-as évek amerikai popkultúrája tetszett.) Ezt szavakkkal nem lehet elmagyarázni. Azonban van egy félelmem, hogy hatalmas nagy pofára esés lenne egy kiköltözés Amerikába, hiszen nem mind igaz, amit az ember hall/lát az interneten.
Szóval olyanokhoz fordulnék, akik jártasak az USA-ban. Tényleg olyan Amerika, mint amit egy európai lát filmekben, és ahogy elképzeli?
Ha barnulsz egy kicsit, húzol egy sombrerót, és a déli határ felől közelítesz, könnyen bejuthatsz.
A valosag az az, hogy az USA nem idealis hely arra, hogy csak belecsoppenj es megerkezesed utan 3 nappal mar egy Teslat vezess. Ahhoz, hogy viszonylag problemamentesen tudj elni evek kellenek ami alatt epited a credit scored, a rental history dat, meg miegymast. Elobbi nelkul nem kapsz hitelt de meg lehet alberletet sem. Fix koltsegek magasak amig at nem lepsz egy bizonyos jovedelmi hatart, lojuk be ugy $80k korulre atlagban. De ez termeszetesen hely specifikus. Alabamaban $80k val kogazdag vagy, Kaliforniaban pedig allhatsz sorba adomany etelert.
Kapcsolati halo nelkul meg meginkabb eselytelenebb. A legtobb embernek itt nincs olyan, hogy faj fejem, kohogok nem megyek dolgozni, mert kulonben nem esznek a kovetkezo heten. Nem szaladgalsz orvoshoz sem minden csepro bajjal mert amikor jon a szamla akkor meg elajulsz.
Nekem bejott az USA mert itt vegeztem ket egyetemet es home officeban tudok dolgozni jo penzert. De igy is csak addig tervezek itt lenni amig nincs meg kpban egy lakas/haz ara Nyugat Europaban. Foleg amikor marad a gyerek jon, mert azt nem akarok itt nevelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!