Ha Amerikában akarok szineszno lenni elég a b2 szint angolból?
Persze, mert ez úgy megy ám, hogy ha valaki gagyog kicsit angolul, akkor kimegy Hollywoodba, és ott sztár lesz. :D
Neeeeeeem számít, hogy rengeteg anyanyelvi angol jelentkező is van, akik ténylegesen színészek, de emellé még a nyelvvel sincs problémájuk. Neeeeem. Nekik TE kellesz. Fuss. :D
"Itt mindenki nyilván anyanyelvi szinten beszél angolul."
Szerintem ezt itt senki nem állította. Ettől még rá lehet mutatni, hogy nagy marhaságokat beszélsz.
Én pl. komplex C nyelvvizsgával rendelkezem (nem tudom, ez ma minek felel meg, én kb. 20 éve csináltam, akkor ez volt a legmagasabb nyelvvizsga szint idegennyelvűeknek), itthon pedig 7 éve felváltva beszélünk magyarul és (amerikai) angolul.
De nem, nem tudok anyanyelvi szinten. Tekintve, hogy nem vagyok anyanyelvi, hanem felnőttként tanultam meg. Akcentusom mindig lesz, illetve az is időről időre előfordul, hogy amúgy "alapnak" számító szóról kiderül, hogy nem ismerem, holott regények százait olvastam el gond nélkül angolul és filmek/sorozatok ezreit néztem meg. Ez van. Biztos magyarul is előfordul szó, amit nem ismerek, de mivel itt éltem eddigi életem 100%-át, így jóval kevesebb ilyen van így közel 40 éves koromra, mint bármilyen - akár nagyon jól beszélt - idegen nyelven. (De egyébként pont nemrég olyan is fordult elő, hogy egy magyar tájnyelvi szót nem értettem meg.)
Viszont egy középfokkal ez sem menne; az még csak meg sem közelíti a mindennapokban történő tényleges, folyamatos nyelvhasználatot. Azzal egy bolti eladó elküszködik már, ha az anyanyelvi vásárlók türelmesek vele, de ennyi.
Itt mindenki annyira komolyan vesz egy ilyen -realitás nélküli- kérdést,
mintha azt kérdezném, hogy milyen színű nyakkendőt vegyek fel a jövő heti holdra szállásomhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!