Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Ha kiutazok New Yorkba turista...

Ha kiutazok New Yorkba turistaként, honnan fogják tudni hogy nem repülök haza?

Figyelt kérdés

Vannak kinn ismerősök, ők mondták hogy ők is kijöttek,azt kinn maradtak.

Ha véletlen valahogy észreveszik, tudni fogják hol keressenek?

Hatalmas az ország,mondhatom hogy szerettem volna bejárni az egészet és nem vettem észre hogy mikor kéne visszarepülnöm.

2022. okt. 27. 20:53
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

A 3-as ír hülyeséget de az enyémet törölték

Hajrá!

2022. okt. 28. 12:09
 12/14 BeefEater ***** válasza:
95%
Onnan tudják, hogy mikor belépsz a határon regisztrálnak. A légitársaságok meg kötelesek leadni az utaslistát, tehát tudnak mindenkiről, aki túltartózkodik. Az más kérdés, hogy mikorra jut el hozzád az ICE, de azt tudják, hogy Kis Pista illegálisan tartózkodik az országban.
2022. okt. 28. 12:27
 13/14 anonim ***** válasza:
95%

Ha csak úgy kint maradsz, akkor nem fognak keresni. Ha van jegyed visszafelé, akkor a jegy árát elbukod, de senki nem fog vele foglalkozni, hogy miért nem szálltál fel rá.

Viszont mivel turistaként mentél ki, nem vállalhatsz hivatalosan munkát és 90 napnál tovább nem tartózkodhatsz az országban. Minimum 90 naponként el kell hagynod az országot és elég hosszú ideig kell az országon kívül tartózkodnod, hogy ne vetődjön fel a gyanúja, hogy valójában ott élsz és csak újraindítani akarod a 90 napot. Az ESTA lejárta után pláne, de már 90 napon túl is illegálisan tartózkodsz az országban.

Bármilyen hivatalos ügyet próbálsz intézni, vagy igazoltatnak, azonnal illegális bevándorlóként fognak kezelni és kitoloncolnak, sőt ki is tiltanak az országból.

"Hatalmas az ország, mondhatom hogy szerettem volna bejárni az egészet és nem vettem észre hogy mikor kéne visszarepülnöm."

Mondhatsz bármit, de nem fogja őket érdekelni. Az a törvény, hogy turistaként egyben legfeljebb 90 napot maradhatsz az országban. Amire ez a 90 nap nem elég, azt szervezd egy másik utazás idejére, vagy igényelj miatta vízumot.

A feledékenység nem mentesít semmilyen jogsértés és annak következményei alól sem.

2022. okt. 28. 14:52
 14/14 NTBS ***** válasza:
Regisztráció van belépéskor.
2022. okt. 28. 16:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!