Az igaz, hogy az USA-ban elo magyarok nagy tobbsege illegalisan tartozkodik kint?
Azok a csoportok, amikre hivatkozol a tróger büdösbunkó szakmunkások.
A kinti magyarok nagyonnagy része nem ilyen.
Az USA-ban rettentően sok a tehetős ember.
Aki illegális, viszont élelmes, jól kommunikál és precíz szakember, az előbb-utóbb megtalálja a tehetősekhez vezető utat, ahol már őt ajánlgatják egymásnak. Vagyis pár éven belül simán kialakíthat -egy illegális is- egy olyan egzisztenciát amikor már van mit veszítenie, ha kitoloncolnák. Ekkor felkeres egy erre szakosodott ügyvédet -akit ekkorra már meg tud fizetni-, és előbb-utóbb legális állampolgár lesz.
Amerikaban elek igy talalkoztam szemelyesen jonehany magyarral de ezek kozul talan 1 valaki aki illegalis. Nem tudom mindenkinek a statuszat de szoba szokott kerulni hogy ki milyen gyakran megy Magyarorszagra es van aki ismerosom facebookon, latom mikor postol hogy epp utazik haza. Aki eltud menni Magyarorszagra es vissza az nem illegalis.
A magyarok akikkel talalkoztam azok teljesen szokvanyos munkat vegeznek mint egy amerikai, nem tipikusan azokat a munkakat amiket illegalisok pl konyhai munka, kerteszkedes, epitoipar, takaritas.
Van koztuk ingatlanugynok, penzugyi szakember, tobb informatikus es programozo, apolono, mas korhazi dolgozo, egyetemi tanar, orvos es meg nagyon sok minden. Ezeket a munakat nem tudod csinalni papirok nelkul.
Lehet inkabb NYC-ben van tobb illegalis mert ott sok a magyar es egymasnak segitenek kijutni, munkat szerezni. Floridaban is vannak illegalisok mert ott is sok a magyar es mennek ki a haverokhoz, rokonokhoz.
Felenk nincs olyan sok magyar egy helyen, elegge elszorva elnek.
Én állampolgár vagyok, és soha nem posztolom ki, ha elutazom, és soha nem mondom senkinek, hogy a jövő héten (vagy akármikor) nyaralni megyek. US útlevéllel utazom, és egyszerűen még nem találkoztam olyan magyar emberrel, akinek én hajlandó lennék elmondani, hogy mikor, hová megyek. Mert a magyarok kérdései az esetleges találkozáskor: mennyit keresel? Mi közöd hozzá. Tudsz nekem munkát szerezni a te munkehelyeden? Tudnék, de nem vagyok hajlandó leégetni magam miattad. Milyen kocsid van? (ez egyesek szemében egy mérce az anyagi helyzetedet illetően, és gazdagnak számítasz az ő szemükben, ha van egy 1992-es Lexusod, és csóró vagy, ha van egy 2022-es Toyota Priusod). Mikor mész Magyarországra? Majd ha -30 fok lesz Los Angelesben, vagy mi közöd hozzá.
Ennyit az itt élő magyarokról. És nem posztolok a FB-re semmit sem.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!