Szerencsét próbálnék Amerikában. Mi kell ehhez?
Kimenni nagyon egyszerű: fizetsz $15-t és megkapod az ESTA-t amivel ha jól emlékszem 3 hónapig lehetsz kint mint turista illetve mehetsz céghez üzleti megbeszélésre. Oltási kell, nem tudom mit fogadnak el az USA-ban.
Az ESTA nem munkavállalói vízum, az alapján 10000%, hogy senki sem fog alkalmazni mivel minden legális munkához szükséges a social security number (SSN), amit viszont nem tudsz megszerezni mert az ESTA erre nem jogosít. Max feketemunkát vállalhatsz. Ilyet ismerősökön keresztül tudsz szerezni ha van ilyened. (kertészkedés, festés - mázolás illetve hasonló jellegű ház körüli munkák)
Ezzel alapvetően az ottani minimálbért fogod tudni megkeresni, ami a megélhetésedre + közlekedésre fog elmenni. EÜ biztosítás (medical + dental) nélkül elég lutri hiszen ha ér valami baleset - ami ilyen jellegű munkáknál sokkal gyakoribb mint pl irodában ülve -, vagy neadjisten megfájdul a fogad akkor életed végéig nyögöd majd a költségeit.
Nem értem miért Amerikába mennél amikor mehetsz NyEurópába dolgozni teljesen legálisan.
5:
1. Olaszba minek menjen ki? Ott orbitális nagy a munkanélküliség, pont az olaszok is máshova járnak dolgozni.
2. Pénzt akar gyűjteni, akkor Németországba menjen? Ennyi erővel mehetne az USAba is feketén dolgozni. Annyi lenne a különbség, hogy Németországban lehet legálisan dolgozna, de ugyanúgy annyira lenne elég az, mint amit fentebb az 1es ír. Nem fognak annyit adni neked a németek amennyiből normálisan félre tudsz tenni meg kint meg is élsz mellette. Akik sok pénzzel jön haza az 90%ban ott spórolt ahol tudott és sokszor több napos száraz kenyereket ettek, stb.
Nem tudom ha segít a válaszom de nekem vannak a falumban kőművesek, ácsok, heggesztők és asztalosok akik Belgiumba vándoroltak ki és az istenség igen igen felvitte dolgukat.
Tehát ajánlanám Ny Európát az USA helyett.
"Szerencsét próbálnék Amerikában. Mi kell ehhez?"
Szerencse! :)))
#8 "Ha elég jó szak- és nyelvtudásod van, valamint életrevaló is vagy"
Úgy tűnik neked? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!