Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » 21 évesen regisztrálnál...

21 évesen regisztrálnál Diversity Visa programba? [zöldkártya lottó]

Figyelt kérdés

Mire kiderülnének az eredmények addigra meglenne az alapszakos diplomám. Fiatal vagyok és egyedülálló. Tisztában vagyok az anyagiakkal, azzal is, hogy még semmit nem jelent ha valakit kisorsolnak és azzal is, hogy nagyon minimális az esély a sikerre. Nem félnél, hogy egyedül kellene szerencsét próbálnod, ha mégis...?

Hogy vélekedtek, jelentkeznél?

2020. dec. 18. 18:00
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
Elindulhatsz az USA-ba enélkül is. ESTA-val kimész, kicsit körülnézel, túristáskodsz, közben keresel munkaadót. Lassan úgyis vége ennek a vírusbalhénak, nyáron már tudsz menni. Ha egy jó munkaadót találsz és olyan a tudásod ami kell neki, akkor intéz munkavízumot. Munka a megnyert zöldkártyával is kellene. Viszont a zöldkártyát megnyerni annyi esély, mint amikor veszel egy kaparós sorsjegyet és nyersz rajta 1-5 millió forintot, mert brutálisan sokan jelentkeznek rá, több, mint egymilliárdan, ebből 50 ezer embert sorsolnak ki évente (na, a sorsjegyeknél is hasonló az arány).
2021. jan. 18. 15:26
 22/27 A kérdező kommentje:
Az ESTA alatt tilos munkát vállalni illetve keresni.
2021. jan. 18. 15:38
 23/27 anonim ***** válasza:
72%

Igen, munkát vállalni valóban tilos.

Ja, mégis magyar maffiacégek visznek ki ESTA-val takarító, meg házfelújító munkákra magyarokat (jó magas kezelési, vagy utaztatási költségen amiben benne van a hasznuk, egy rokonom próbált így munkát vállalni). Ez így tilos és ha elkapnak, akkor elfognak, hazaküldenek és kitiltanak.

Munkát keresni nem tilos. Nem tiltják, hogy egy interneten talált álláshirdetésre jelentkezz (ezt otthonról is lehet) és ha már ott vagy túristaként, bemenj személyesen interjúra. Az még nem munkavállalás, nem törvénysértő, hogy bementél egy céghez beszélgetni. Akkor ha kellesz nekik, megbeszélitek a céggel, hogy te szépen hazamész Magyarországra, ők pedig elkezdik intézni a munkavízumodat. Ha megvan a vízum, akkor legközelebb már azzal mész ki, oda a céghez és elkezdhetsz dolgozni.

2021. jan. 18. 16:15
 24/27 anonim ***** válasza:

Jót röhögtem a gyermeteg elképzeléseden. Ez max akkor működik, ha agysebész vagy.

Mondjuk az ESTA-s rész igaz.

2021. jan. 18. 17:13
 25/27 anonim ***** válasza:
55%
24: Ezt elbaxtad, mert kifejezetten keresnek például orvosokat és diplomás nővéreket az USA-ba. Nem kell agysebésznek lenniük. Régen is kerestek, két ismerősöm így ment ki. Jó mérnököket is keresnek, de nyilván nem a csak kávéfőző tervezéshez értőket.
2021. jan. 18. 17:22
 26/27 anonim ***** válasza:

25-ös: és szerinted az orvosok meg a diplomás nővérek úgy kerülnek ki ahogy te azt vázoltad? Kimennek "estával" aztán becsöngetnek a közkorházakba, hogy jönnénk dolgozni :)

Amúgy a nyakamat rátettem volna arra, hogy előkerül a "több ismerősöm is így került ki" kártya. Itt a gyk-n mindenkinek minden rokona/ismerőse amerikában van

2021. jan. 18. 17:46
 27/27 anonim ***** válasza:
55%

26: Jól van, ha vitatkozni akarsz...

Ezt írtad félrevezetően: "Kimennek "estával" aztán becsöngetnek a közkorházakba"

Amit én írtam és amit te, a kettő között nagy különbség van.

Senki nem mondta, hogy így házal.

Így megy mindenhol:

Az interneten állásportálon talál egymásra a jelölt és a cég (internet meg ugye mindenhol van) és felveszik egymással a kapcsolatot.

Ha személyes interjúra hívják (egy komoly helyre be fogják hívni), akkor mit csinál? Elárulom: utazik, ha az EU-ba az EU-ba, ha az USA-ba, akkor oda fog utazni. Az USA-ba nyilván amivel lehet, ESTAval.

Na, az USA esetében ez úgy megy, hogy ha megvan a megegyezés személyes interjú alkalmával, akkor vissza kell térned Magyarországra. Amikor meglesz a munkavízum, akkor indulhatsz el már úgy, hogy dolgozni mész, egy adott céghez, ahová hivatalosan felvettek.

Ki tiltja meg neki, hogy kimenjen ESTA-val, de már előtte, vagy akár az út közben is keresse az álláslehetőségeket? Te?

Már több százezer magyar kezdte túristavízummal, vagy estával az amerikai pályafutását, akár legálisan kezdte (munkavízummal), akár nem (turistaként ment és kint maradt). Szerintem inkább ők nevetnek azokon, akik ezeket nem merték meglépni.

2021. jan. 18. 19:46
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!