Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Hogyan utazzak hajóval Észak-A...

Hogyan utazzak hajóval Észak-Amerikába?

Figyelt kérdés

A repülő nem játszik.

Ki akarok utazni az USA-ba de hajóval.

Az interneten hiába keresek rá. Utazott innen valaki már így? Ha igen mivel?

Hol kell utána járni/jegyet venni?

Mennyi idő az út? Stb...

Köszönöm a válaszokat

2020. nov. 1. 23:51
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
38%
Én nem tudom elfogadni, hogy vannak még olyan ostoba emberek, akik nem mernek felülni a repülőre, mintha az az ördög tákolmánya lenne:D
2020. nov. 2. 17:41
 12/31 anonim ***** válasza:
66%
Szóval arra nem lehet őket rávenni, hogy repüljenek, de arra igen, hogy két napot autózzanak Angliáig vagy Franciaországig, aztán egy hét oda - egy hét vissza hajózzanak mondjuk New Yorkig, ahonnak csak korlátozott mértékben tudják majd megnézni az országot, mert helyben is napokat kell autózni? El nem tudom képzelni, hogy élő ember ilyet elkövessen, maximum akkor ha költöznie kell és extrém mértékben fóbiás, de egy családban meg nincs 3-4 ilyen ember. Turizmus céljából meg kimondottan vicc, három hetet utazol azért, hogy egyél egy szelet pizzát, meg nyomorogj a Szabadság-szobornál.
2020. nov. 2. 17:55
 13/31 A kérdező kommentje:

Nem tudom, lehet valakinek ez hülyeség de szerintem az utazás is egy élmény, főleg a hajón. A szárazföldön való utazáskor meg sok helyen meg lehet állni.

Ha valaki nem siet és van ideje nyaralni akkor szerintem nincs ennek nagy hátránya.

2020. nov. 2. 22:37
 14/31 anonim ***** válasza:
@13 Hajóztál már ilyen hosszú ideig? Szórakoztatónak éppenséggel nem nevezném, főleg, ha egy óceánt kell átutazni. Vonatozni is nagyjából az első 10-15 órában poén, aztán hamar rohadt fárasztó lesz.
2020. nov. 2. 23:27
 15/31 A kérdező kommentje:

Ha jól gondolom az ilyen hajók olyanok mint egy szálloda: szórakozás, étterem, stb...

Amint mondták korábban, vannak direkt "cruise ship"-ek aminek konkrétan az a célja, hogy emberek hosszabb ideig egy ilyen hajón szállnak meg, még csak nem is valahova utazás céljából, hanem maga a hajó miatt.

Mivel másabb attól, hogy valaki elmegy egy relaxációs hétre?

De mindegy, nem kell meggyőznünk egymást, hogy mi a jó meg mi a rossz.

Szerintem ez egy élmény és jó dolog. És amúgy szeretek értelmesen vitatkozni de nem értem miért olyan furcsa ez az egész dolog sok embernek, hogy már minimum 5-en leírták, vagy hogy ez miért rossz vagy hogy menjünk repülővel.

2020. nov. 2. 23:48
 16/31 anonim ***** válasza:
66%
@15 Azért, mert napokig csak az Atlanti-óceánt látod, ami elég őrjítő dolog. Ezt nem úgy kell elképzelni, mint egy karibi utat, ahol napi egyszer kiszállsz, csomót megy a hajó a partok közelében, stb. Jellemzően ilyen utak akkor fordulnak elő, ha a Földközi-tengerről repozícionálnak egy hajót Florida környékére vagy fordítva. Az a baj ezzel a tervvel továbbra is, hogy egy 9-12 órás repülőútból lesz egy sokkal drágább 200+ órás utazás, ami rohadt kényelmetlen is lesz, főleg az Európában autókázás, azt meg nehezen tudom elképzelni, hogy az összes családtagodat egyszerre engedik el egy hónap szabadságra, mert ennél kevesebbre felejtős elindulni hajóval, meg mindenki készüljön mondjuk 1.3 millió forintnyi lóvéval, ami lehetne 600k is, ha inkább repültök. Na, ilyenek miatt nem mindegy a dolog, meg ezért értetlenkedik mindenki.
2020. nov. 3. 09:05
 17/31 anonim ***** válasza:

Tejesen meggyőztél mindenkit.

Mennyivel másabb egy békés nyugodt hajóút...

Pl.:

[link]

2020. nov. 3. 10:22
 18/31 A kérdező kommentje:

A szabadság és a pénz nem probléma, és mondtam, hogy nem akarok meggyőzni senkit. Nekem a videó ellenére is jó bulinak tűnik és a többieknek is.

Engem nem zavar ha valakik ezt sose csinálnák meg, de én igen.

2020. nov. 3. 13:46
 19/31 anonim ***** válasza:
91%

Oké, akkor konkrét út:

A Queen Mary 2 (Cunard hajója) jövőre tizenkét alkalommal átkel majd az óceánon (Southampton-London-New York), a menetidő kb. 8 nap, 7 éjszaka. A lehető legolcsóbb (belső) kabin ára 1000-1100 font, persze fejenként a 2 fős kabinban. Erkélyes kabinban majdnem kétszer ennyi.

Visszafelé ugyanannyiba kerül, nincs retúrjegy, azaz már fejenként 2000 fontnál tartunk.

Ebben az étkezések benne vannak, kivéve az alkoholt (bár enélkül nyilván el lehet lenni), plusz min. 100 dollár kötelező borravaló is lesz. Érkezés napján este indul is visszafelé a hajó, azaz ha nem maradsz 2 hetet a városban, akkor ugyanazzal kell visszajönnöd.

Még a southamptoni út árát is számold hozzá. Oda-vissza kb. 800 ezer lenne a hajóút alja fejenként, hogy ez megéri-e a kétszer egy hét nézelődést az óceánon, azt neked kell eldöntened. Ha meg maradsz a városban a következő hajóig, nyugodtan adj hozzá még félmilliót.

Persze vannak Florida felé is hajók, de az is hasonló.

2020. nov. 3. 14:00
 20/31 A kérdező kommentje:
Köszönöm, nyilván nem jönnénk haza 1 nap után :D szóval másik hajóval jönnénk vissza
2020. nov. 3. 14:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!