Haitinak vannak nem veszélyes részei?
Igen. Az 5 csillagos hoteled lakosztálya.
Amúgy viccet félretéve ,a tévhittel ellentétben nem annyira veszélyes.
Mi voltunk ott munkából kifolyólagosan, és tök jó volt, de nagyon nagyon szegény ország, irtózatosan sz.r kocsik, buszok, és teherautók vannak, nagyon büdösek ,füstölnek, naponta ki kellett mossuk a ruhánkat.
p.s. te vagy az a kamaszlány, aki múltkor Haitiban akart szolgálólány lennni?
2-es köszönöm
Nem tudom milyen szolgáról beszélsz :D
Tudnál kicsit mesélni róla megkérlek?
Dominikai Köztársaságba megyünk majd nyaralni és az az ötlet jutott eszembe,hogy lehet át kéne menni Haitire
Voltunk már veszélyesnek mondott helyeken de ahogy olvastam a kommentek alapján ez már a hardcore szint és gondoltam hátha van valaki aki járt már ott
Nem hardcore szint.
Nincs is benne a top 5 legveszélyesebb országban, javítsatok ki ha nincs igazam!
Tehát ,Port au Prince-ben voltunk régebben munkánkból adódóan, illetve a várostól nem messze laktunk, elkerített őrzött lakásokban.
Volt medencénk, szolgálónk stb.
Kaja elég jó.
Árak is ,relativ olcsók.
Ami nagyon sz.r az a szegénység ,mint említettem, és az, hogy fehérek vagyunk tehát kirívunk minden esetre a többségből.
Namármost nekünk adatott az a lehetőség, hogy bejárjuk az ország kevésbé ismert részeit, amit mindenképp ajánlanék NEKTEK is, ha mentek ,ezek pediglen a következők
:
Pick Makaya nemzeti park
Grosse Kaye sziget
Cocoye-i tengerpart, aminél szebbet nehéz elképzelni :(
És szabadon sétáltatok pl Port au Princeben vagy mindig volt veletek testőr?
Mennyire néztek meg titeket rosszindulatúan?
Volt amikor nagyon veszélyben éreztétek magatokat?
Nem találtuk rosszindulatúnak azt ahogy néztek, inkább csak úgy csodálkozva, hogy fehérek vagyunk, és jött sok koldus is.
Testőr azért túlzás, de volt velünk egy-egy helyi srác, akinek volt fegyvere is, csak nem szem előtt :)
Nem éreztük annyira veszélyben magunkat, inkább csak elszomorított a látvány, az a sok szegény (és beteg ) ember látványa eléggé lehangoló :/
Mennyi ideig éltetek ott ha kérdezhetem?
Élnek ott fehérek is?
A konzuli szolgálat szerint:
Biztonság:
Felhívjuk a magyar állampolgárok figyelmét, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium a konzuli védelemről szóló 2001. évi XLVI törvény alapján nem javasolja az utazást az országba, Haiti az I., utazásra nem javasolt kategóriába tartozik. (Az utazási szerződésről szóló 281/2008. (XI. 28.) Korm. rendelet 8. § (6) bekezdésének hatálya alá tartozó terület).
Az országban rendkívül magas az elkövetett bűncselekmények száma, amelyek közül a leggyakoribb az emberrablás, rablás, de az utóbbi időben jelentősen megnőtt az emberölések, valamint a fegyveres támadások száma is. Az emberrablások áldozatainak 10%- a külföldi állampolgár. Készítsenek másolatot útleveleikről és csak azt vigyék magukkal. Útlevelüket, repülőjegyüket – ha lehetőség van rá – a szálloda széfjében helyezzék el.
Földrengések: a legtöbb karibi szigethez hasonlóan Haitin is gyakran előfordulnak földrengések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!