Karibi szigetek közt van olyan ami kimondottan veszélyes?
Mi számít nagyon veszélyesnek és milyen szempontok szerint? Gyilkosság? Állatok? Természeti katasztrófa?
Bárhová is mész, a turisták által látogatott frekventált helyeken elenyésző az efféle veszélyesség, persze lopások előfordulnak, de az mindenhol jellemző, nem csak a Karib-térségben.
Voltam már rengeteg szigeten, néhol heteket / hónapokat is eltöltöttem. De ez attól még egy szubjetkív meglátásom, amivel lehet más meg vitatkozna.
Haiti nyilván ami a legveszélyesebb, ez a világ egyik ha nem legszegényebb országa. Ott még nem voltam, és nem is tervezem.
A Dominikai Köztársaságban se voltam (pedig valamiért nagyon felkapott). Azt hallottam, hogy ott nem jó ötlet turistás övezeteken kívül sétafikálni. De nem tudom, hogy ezt én is így gondolnám-e.
Trinidad és Tobago véleményem szerint vita nélkül a legszebb és legizgalmasabb. Trinidadon azért nem árt a nagyfokú óvatosság a turistás helyeken kívül, Tobago teljesen rendben van. (Trinidadon van az "élet" meg a híres karnevál, Tobago meg egy csendes kis szigetecske.)
A többi sziget (Barbados, Antigua, St. Lucia, St. Kitts és Nevis, Grenada, St. Vincent, Martinique, Guadelopue, Dominikai közösség [ami nem ugyanaz, mint a Dominikai Köztársaság], stb) teljesen rendben vannak. Ezt persze karibi viszonylatban mondom, nem európai viszonylatban! De a józan ész szerinti "szabályokat" betartva soha nem kerültem veszélyes helyzetbe. Pedig én az a fajta vagyok, aki nem a gazdag fehérek által frekventált, őrzött golfklubbokban érzi jól magát, hanem a helyiek közt.
Te nem a Haitis kamasz vagy?Akivel tegnap beszéltünk?
Mindenesetre, Honduras manapság a legveszélyesebb ország a Karibi térségben.
A szigetek amiket említettek kutya f..sz..a mellette :D
Jamaica nem annyira veszélyes, voltunk kétszer.
Haiti az inkább putri ,és veszélyes is, természetesen.
De a király ilyen szempontból Honduras, azon belül is San Pedro Sula.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!