Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Kanadába kijutni van esély?

Kanadába kijutni van esély?

Figyelt kérdés
Angolul végzem az egyetemet, nemzetközi gazdálkodáson vagyok, másodéves. Angol, német felsőfokúm van, orosz és francia középfok, most álltam neki spanyolt tanulni. Úgy godoltam, a nyelvekkel ki lehet emelkedni valamelyest, emellett imádom csinálni. Még az arab, japán, kínai is érdekel, de leginkább a standard arabbal szemezek egyelőre. Tudom, nem ezen múlik, de szerintetek, ha minél több nyelven beszélek, nőnek az esélyeim kint munkát vállalni, letelepedni egyedülálló nőként. Szeretnék majd egy fordító, tolmács mesterképzést elvégezni.
2020. jan. 19. 14:34
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
Kanadában pontrendszer alapján döntenek, és a szempontok elég jól le vannak írva az interneten. Mivel jól beszélsz nyelveket, gondolom nem probléma ennek utána nézni.
2020. jan. 19. 14:44
 2/10 anonim ***** válasza:
14%
Ahhoz hogy legyen esélyed rendes diploma kell nem valami büfészak. A nyelvismerethez annyit, hogy az angol francia anyanyelvi mellett egy idegen nyelv felsőfokú ismerete kint az alap. Te ezt sem teljesíted. Ez így nem jó kezdet.
2020. jan. 19. 14:55
 3/10 A kérdező kommentje:
Akkor felhozom felsőfokra a franciát.
2020. jan. 19. 15:14
 4/10 anonim ***** válasza:
15%

@3 Azzal már majdnem ott fogsz tartani, mint egy nyelvekben tehetségesebb 16 éves kanadai, aki hajlandó volt az angolt és a franciát is megtanulni anyanyelvi szinten, valamint felsőfokra hozta azt az egyet, amit közoktatásban tanult. Ha tanulsz mellé arabul nagyon keményen, akkor 15 év múlva majdnem ott fogsz tartani, mint sok, random diplomával Kanadába költöző arab világbéli ember.

Ez eddig nem sok. A gazdasági diplomát ha eltolod valódi gazdasági tudás fele (gazdelemzés vagy biztonságmat vagy ilyesmi) és dolgozol itthon pár évet, akkor viszont hirtelen nagyon értékesek lehetnek ezek a nyelvek, akár itthon, akár Kanadában. Külföldre költözésnél mindig gondolj arra, hogy magas szinten beszélni az ország nyelvét annyit jelent, mintha itt egy magyart akcentussal és relatíve sok hibával de folyékonyan beszélő bevándorló lennél, akinek ezen kívül nincs egyéb tanult készsége. Szerinted kapkodnának érte a munkaadók?

2020. jan. 19. 19:12
 5/10 anonim ***** válasza:
18%

Mert eddig ez nem volt tervben? És így akarsz odaköltözni egy olyan országba, ahol hivatalos nyelv a francia?

2020. jan. 19. 19:57
 6/10 anonim ***** válasza:
61%
4 éve költöztünk Kanadába. Az angolon és/vagy francián kívül nincs igazán szükség a nyelvekre. Mindenhol találnak olyan anyanyelvűt, aki beszél angolul (franciául) is, ha a munkához nyelvtudásra van szükség. Mivel az USA a legnagyobb gazdasági partner, a munkák 90%-ához nem kell nyelvtudás. Kivéve a hivatalokban, ahol viszont kétnyelvűeket alkalmaznak, akik perfekt beszélik mindkét nyelvet. A helyi ismerőseim nagy része csak angolul beszél. Én sem tudok franciául, semmi szükségem rá. Ami előny, hogy ha mindkét nyelvből van felsőfokúd, az sokat dob a pontokon. Tolmácsként, fordítóként meg többnyire anyanyelvieket alkalmaznak,tele van az ország oroszokkal, kínaiakkal, arabokkal, akik kitűnően beszélnek angolul. Én olaszul beszélek felsőfokon, kint éltem 5 évig, a helyi olasz intézetbe viszont csak asszisztensként vettek volna fel, mert rengeteg az olasz anyanyelvű is.
2020. jan. 20. 14:46
 7/10 anonim ***** válasza:

Ha már ilyen bátor kijelentéseket teszel azért annyival kiegészíthetnéd hogy ez helyfüggő. Van ahol a franciát beszéli a többség. Quebecben a lakosság majdnem 80%a a franciát használja. Ott az angol nem biztos hogy elég.

2020. jan. 20. 15:28
 8/10 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy az nem kizáró ok, ha csak az egyik nyelvet tudja valaki - tény, hogy pontveszteség, de nem alapból elutasítás.

Anno én is néztem a saját szempontból, és egész jó eredmény jött ki, pedig - sajnos - franciául nem tudok. Mondjuk szerintem arra nem volt elég pontom, hogy tényleg megkapjam az engedélyt, de ez nem a francián, hanem a szakmámon múlik. :(

2020. jan. 20. 15:35
 9/10 anonim ***** válasza:
7-es, ezért is írtam, hogy és/vagy francia, illetve odatettem zárójelben a franciát. Természetesen aki Quebec-be készül, az a franciára gyúr rá. Az angol részen viszont nem szükséges a francia, kivéve bilingual munkához, oda viszont profi francia kell.
2020. jan. 20. 16:38
 10/10 anonim ***** válasza:
50%

Off: ilyen nyelvtudásokkal miért akarnál kiköltözni mikor helpdeskeknél kb. könyörögnének neked azért, hogy ott dolgozz? Spanyolt megtanulod középre és kb. kapkodni fognak utánad.

On: Kanadába se könnyű már kiköltözni, hiába van diplomád. Ha jól tudom ott még vacakolni szoktak a hazai diplomák elfogadásával.

2020. febr. 2. 11:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!