Kezdőoldal » Utazás » Észak-Amerika » Mire elég 350ezer/hónap...

Mire elég 350ezer/hónap Észak-Amerikában?

Figyelt kérdés
Szeretnék kimenni egy félévet tanulni, ehhez van is csomó ösztöndíjunk (pl. San Diego, Rochester, Missoula), kapunk hozzá anyagi támogatást is (350ezer/hó), viszont mindent (lakhatás, megélhetés, utazás) ebből és saját zsebből kellene állni... Beszéltem már olyanokkal, akik kiutaztak már korábban és az irodában is érdeklődtem, de mindenki mást mond és a neten is annyi információt lehet találni, hogy nehéz így kiigazodni rajta. Van esetleg valakinek tapasztalata?
2019. dec. 28. 13:46
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Kocsi nelkul nagyon nehezen elhetsz meg par honapon keresztul is. Vannak kornyekek, ahol egyaltalan nincs tomegkozlekedes. HA a koleszbol van jarat a campus-hoz, akkor is all a zaszlo, hogy a par honap alatt SEHOVA nem tudsz elmenni, mert ami kocsival kb 15 percre lenne, oda mar nem tudsz elgyalogolni. Ha van is tomegkozlekedes, az a kocsival 15 perc neked minimum egy orat jelent. Ha a koleszhez sincs busz, akkor keszulj fel kb 5-10 km seta oda, 5-10 km seta vissza. Es akkor kozel van a kolesz.

Csak osszehasonlitaskeppen, Budapest kb 500 km2, Hamburg 510 km2, Munchen 310.

San Diego tobb, mint 800 km2.

Nem tudod elkepzelni, milyen tavolsagok vannak itt.

A bringazas egy opcio lehet, de kerdes, melyik honapokban lennel itt. Ha a nyari honapokban, akkor az arnyekban 40-45 fokos, paradus idoben eleg maceras letekerni (tobbnyire a tuzo napon) akar 1 merfoldet is.

Legalabb annak nezz utana, hogy milyen tavolsagra van a kolesz az egyetemtol.

2019. dec. 31. 01:34
 12/14 anonim válasza:
Szállásnak airbnb? :) nem tudom mennyi időre lehet maximum bérelni, nekem eddig a legtöbb 3 hét volt. Elég olcsók, szerintem jobban kijönnél vele mint albérlettel, de nem tudom neked ez mennyire kézenfekvő.
2019. dec. 31. 21:21
 13/14 anonim ***** válasza:
100%

Utolso, egy gagyi szoba is napi $40, kozos furdoszobaval, ha szerencses.

Ha nem, akkor 50 vagy 60, ugyanilyen feltetelekkel. Naponta.

Szorozd be harminccal. Akkor inkabb hatan berelni egy hazat.

2020. jan. 1. 03:46
 14/14 anonim ***** válasza:

350.000 az kb 1200 dollar.

En kint elek es tudom hogy ennyi penzbol akkor is nehezen elnek meg ha egyedul lennek.

Ha draga helyen laksz mint pl San Diego akkor eselyetelen mert az alberlet nagyon draga.

2020. jan. 2. 01:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!