Mire elég 350ezer/hónap Észak-Amerikában?
Van kolesz, csak az sem sokkal olcsóbb... Sőt, nekem azt mondták, hogy akár olcsóbban kijössz, ha lakást bérelsz több kiutazóval.
Amúgy nekem eddig azt mondták, hogy nagyjából kijöttek ebből a pénzből és bár rá kellett fizetniük (átlag 500.000 forintot mondtak egész félévre), de ennek nagy részét privát programokra költötték (pl. utazások).
Szloveniat javaslom ahol ingyenes az foiskolai/egyetemi oktatas, raadasul angolul tanulhatsz mint a sok amerikai fiatal aki ott van mert nem tudja az egyebkent roppant alacsony szinvonalu USA okitast. Itt csak a profit szamit ha az oktatasrol van szo, a tudas masodlagos, felesleges.
Ablakon kidobott penz ha belevagsz.
Szloveniat javaslom ahol ingyenes az foiskolai/egyetemi oktatas, raadasul angolul tanulhatsz mint a sok amerikai fiatal aki ott van mert nem tudja az egyebkent roppant alacsony szinvonalu USA okitast megfizetni. Itt csak a profit szamit ha az oktatasrol van szo, a tudas masodlagos, felesleges.
Ablakon kidobott penz ha belevagsz.
350.000 HUF kb 1100 - 1200 USD (gugli szerint).
Ebbol telik napi kajara, es (ha van a koleszbol/koleszba szallito busz) kozlekedesre. Ha nincs a campusznak busza, akkor az szivas. Hja, es akkor meg nem fizettel a koleszert, es nem vettel egyetlen jegyzetet sem. Ha nagyon de nagyon sporolosan elsz, akkor kb 2000 USD/ho-val szamolj, de inkabb 2500 USD/ho. (kezdeti koltsegkent pedig venni egy kocsit legalabb 2-3ezerert, vagy berelni egy kocsit napi kb 30-ert, + kotelezo biztositas, ami 25 ev alattiaknak kb duplaja a normalisnak + benzin).
Szoval a kapott 350ezer HUF-hoz adj hozza havi 250ezer HUF.
Ebbol az osszegbol nem fog arra tellni, hogy ruhazkodj, buliba menj, vagy jobb etteremben egyel (meki, pollo loco, boltbol kenyer+felvagott, ilyesmik fernek bele)
8. valaszolo vagyok
San Diegoban egy bedroom apartman nagyon redva kornyeken 1500/ho, de ott a rendorok is csak golyoallo mellenyben es csukott szemmel 200-as tempoban vezetnek keresztul. Egy atlag kornyeken, ahol viszonylag jo a kozbiztonsag, 1800-2000/ho egy egy haloszobas lakas. Az egy haloszobas lakas egy haloszobat es egy nappalit jelent (egymasbol nyilnak), egy furdoszobaval es egy (altalaban kis) konyhaval - ergo oda nem koltozhet be mondjuk negy felnott szemely (a tulajok gyakran kikotik, hogy hanyan lakhatnak ott, ala is iratjak veled, es kb egy nap alatt kiraknak az utcara, ha nem tartod be. Hja, es ennyiert butorozatlant kapsz, tehat venned kell legalabb egy agyat, plusz szamolj a villany-gaz-futes araval (a szemet es a viz benne szokott lenni a berleti dijban).
A tobb kiutazoval kozosen berelt lakas jol hangzik, amennyiben talalsz olyan tulajt, aki hajlando igy kiadni. Altalaban egy hazat konnyebb igy berelni, de ott a berleti dij 3ezer es afolott van, viszont ott kevesbe szoktak kikotni a bennlakok szamat. Ha tehat bereltek egy 3haloszobas hazat, akkor abban lehet lakni mondjuk hatan, akkor egy 3ezres berleti dij 500/ho + rezsi. Viszont 6 emberrel egyutt lakni... eleg nagy riziko.
Nem vagyok egyetemista, de itt elek par eve.
Rochester (NY) es Missoula (Montana) lakhatasrol nem tudok irni, mindket allamban csak turistakent jartam es akkor motelekben aludtunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!