Átlagosan mennyibe kerül kimenni New Yorkba 4-5 napra?
Átlagos szállással. Átlagos repülőjárattal.
Milyen plusz költségek vannak a repülőn és a szálláson meg a kaján kívül?
New yorkba eleve nem erdemes 4-5 napra menni.....vagyis inkabb ugy mondanam hogy ilyen messzire...
Egyebkent szallas:booking.com
Repjegy:skyscanner.hu
Szerintem is 4-5 nap ekkora távolságnál kevés. Kalkuláld hozzá a jetleg-et is.
Egyéb költségek kb ugyanúgy mintha Európában lennél... helyi utazás, belépőjegyek, ajándéktárgyak, esetleg valami befizetett program, lehet megtetszik valami ruhanemű, műszaki cikk (ezeket te tudod).... ennyi jutott most eszembe.
Programok, kaják átlag nyugat-európai áron vannak, a benzin és a ruha olcsóbb, de ez nem feltétlen fontos.
A szállások viszont tényleg húzósak, napi 10-12 ezer egy hostel ágya is, a manhattani hotelszobák pedig 100 dollár felett indulnak, de inkább több, így a külvárosban érdemes lakni (a metró nagyon jó).
Öt napra nem érdemes menni viszont, vagyis csak New Yorkra szerintem 5-6 nap elég, de akkor érdemes min. 12 nappal szamolni és a Niagara vagy Boston felé, vagy Washingtonba is elnézni stb.
Mi nyáron 2 hetet voltunk, de minden évben többször megyünk.
A jetlag odafelé sosem gond, délelőtti közvetlen géppel megyünk itthonról, és még aznap délután odaérünk. Legutóbb 11:30-kor indult a gép és itthoni idő szerint este 9-re értünk oda. Ott délután 3 óra volt, este 7-kor lefeküdtünk aludni és másnap reggel már korán keltünk. Így gyakorlatilag nincs jetlag.
Visszafelé elég rossz, 1 hétig hulla vagyok tőle.
Közvetlen repjegyet ki lehet fogni 120-150 körül oda-vissza.
A szállásról nem tudok nyilatkozni, sosem voltam még szállodában NY-ban.
A kaja drága, normálisat enni nem nagyon lehet, marad a McDonald’s, de az itthonihoz képest sokkal drágább az is. (2 sajtburger, chicken nuggets-el, 2 üdítővel 9000 forint, nehogy ice teát kérjetek mert az borzalmas)
Kötelező kiadás a Metrocard, érdemes a hetit venni, kiírás szerint 32$, de felszámolnak valami plusz díjat vásárláskor. Talán 36$ lett.
Ha csak kívülről nézel meg mindent az ingyen van, én mégegyszer a termésszettudományi múzeumért, a Rockefeller kilátóért, a 911 múzeumért, esetleg a szoborért adnék pénzt.
Washingtonon elgondolkodnék, 1 nap alatt le lehet zavarni, White house, Washington statue, Capitol building, Pentagon, Arlington temető (Kennedy-sír), egyéb katonai emlékművek. Greyhound 3 óra alatt elvisz klímás, modern busszal, 15$/fő.
Én 7 napot mondanék (plusz utazás 1-1 nap), az első 1-2 napban az ember csak befogadja a dolgokat.
Sokkal másabb mint ez az ország, nekem nagyon bejön, nem csak NY hanem egész USA.
Nekünk, úgy hogy nem voltunk fizetős látnivalóknál, 200/főből megállt repjeggyel.
A szallas sajnos tenyleg nagyon draga. Szinte nem lehet olcson kifogni. Airbnb talan, en hostelba voltam es azbus draga volt sajnos :(.
A plusz koltsegek a belepok, amik szinten nem olcsoak, de szerintem szand ra a penzedet pl egy Top of the Rock, Empire State Building, 9/11 musuem, ezek mind mind hatalmas elmenyt adnak.
Szerintem 400-500 korul ki kell hogy jojjon mindennel egyutt.
De erdemes minimum 1 hetre menni :)
D. Brasco
A repülőjegyen és a szálláson kívül.
6#.
Kérdező, az ESTA-ról hallottál már? Javaslom, hogy nézz utána!
Magyar állampolgároknak nem kell vízum, egy ESTA nevű beutazási engedélyt kell helyette kitölteni. Ennek ára: 14 USD.
A fenti honlap a hivatalos kormányzati oldal, itt tudod ennyiért megcsinálni; minden más csak ilyen-olyan közvetítős oldal sokkal magasabb díjakkal, de ne dőlj be nekik.
Köszi, igen ilyenekre gondoltam mint az ESTA. Még nem hallottam róla. De akkor gondolom ezen kívül más ilyen kötelező már nincsen.
110-120 ezer közt találtam repülő jegyet per fő. Én mondjuk a Google flights-on néztem. Sztem az az oldal nagyon brutális. Ár diagrammok meg dátum diagrammok vannak hogy mikor mennyibe kerül a jegy.
100 körül volt a szállás 4 éjszakára 2 főre. Booking ilyeneket dobott.
Kb 5000 akkor az ESTA
Kaja+belépők és akkor ennyi.
Jetlag-hez meg annyit írnék ha valaki a kérdéshez téved. Itt már más is írt ilyet és bár biztos egyéb függő de oda féle a jetleg néha nem is olyan nagy szám. Egyszer voltam négy időzónával arrébb és ott nem is éreztem semmit. Egy hét után haza jöttem és akkor pár órával korábban feküdtem és keltem. De egyébként semmi extra nem volt ezen kívül. Aztán lehet ez teljesen egyén függő.
Köszi mégegyszer a részletes válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!