Mi előnye van, ha utazási irodán keresztül intézzük az utazást (kínos)?
Utazom a főnökkel külföldre és megbízott egy munkatársat, hogy csináljon jegy foglalast, biztosítást, Estat. (USA)
De egyre nehézkesebben megy a dolog. Egy hirtelen ötlettől vezérelve beutottem az útvonalat és sokkal jobb/olcsóbb jegyeket véltem találni mint kolléga. Kiderült hogy ő amúgy egy utazasi irodán keresztül csinálja, ami már az Estaert is fejenként 10 ezer forintot számol fel. Én azt hittem, a kolléga iroda nélkül intézi a dolgokat. A biztosítás kb. 30 ezerrel több, mint amennyiért én tudnék (mezei állampolgárként) kötni.
Kicsit kínos a szitu, mert jeleztem is neki.
Szerintetek valamit nem tudok, ami miatt előnyösebb az iroda?
Mert én ezeket mindig nélkülük intéztem.
Kérdésemre azt mondta a kolléga hogy például az iroda látja, mennyi az átszállási idő. De azt én is...
Én sem értem miert kell ezen parádéznod hogy te találtál olcsóbban......
"Szerintetek valamit nem tudok, ami miatt előnyösebb az iroda?"
Az hogy semmit nem kell csinalnod mert mindent elinteznek helyetted,ha kell a segged is kitörlik csak ugye ennek ára van!
Kedves első, már jó ideje megy a huzavona, engem faggat, hogy jó-e amit talált, miközben a főnöknek kellene döntenie. Aki egy későbbi géppel akart hazajönni, de a kolléga állította, hogy a KLM-nek nincs későbbi járata. Mindkét ember ragaszkodik a maga verziojahoz, úgyhogy kíváncsiságból utánanéztem. Valóban, a KLM-nek nincs, de másik légitársaságnak van, kedvezőbb idővel ugyanabban az árban.
Hat, ezért. Az Estan kiakadtam én is, mert azt hittem annyi, hogy helyettünk lekeri (én is csináltam már a főnöknek).
"Kenyelembol, lustasagbol, felelembol fakado problemak eseten erdemes utazasi irodaval utazni. Mas esetben nem igazan. Az meg kulon szanalmas, hogy kifizeti az esta dijanak majdnem haromszorosat azert, hogy valaki kitoltse neki :'D."
Egy dolog, amikor te magadnak rendezed a foglalasokat a szabira, es mas, amikor egy cegnek el kell juttatnia az embereit A-bol B-be, ha nem fillerbszo a ceg, ezt szakemberre bizza.
Korábban én is intéztem céges utakat, de már más a munkaköröm. Szerintem tényleg percek alatt (de legalábbis hamar) lehet jót találni, pláne, ha ez a munkaköröd része, és nem pluszban csinálod.
EZEN FELÜL mi pluszt nyújt az utazási iroda, hogy helyetted lefoglalja? (Mert már van nem kevés árösszehasonlítós oldal is.)
Valamint gondolom, az utazási irodát köti, hogy melyik légitársasággal hogy variál (gondolom én), mert a kolléga szerint "jó lesz nekünk ott annyi idő is", én meg azt gondoltam, ez nem az ő kompetenciája, ha a főnök hosszabban maradna. Ismétlem, ezért kíváncsiságból beütöttem, hogy van-e későbbi: és lám, van. Árban nagyjából annyi (kicsit olcsóbb), és más légitársaság. (Azt a főnök sem értette, miért kell ragaszkodni a KLM-hez.)
A vesztem az volt egyébként, hogy részletesen átküldte, amit összeállított, én meg végigolvastam... :-(
Mert nem akartam vele összetűzni, de mit csináljak, ha találtam megoldást, és még a biztosítás is olcsóbb 30 ezerrel.
Amúgy a cég nem fillérbaxó, de nem is profitorientált.
Tény, hogy kényelmetlenül érzem magam, és azon godnolkodtam, hátha ő a profibb, mert utazási irodán keresztül csinálni profibb. Csak még nem kaptam ezt megnyugtatóan alátámasztó magyarázatot.
Jó, kicsit sajnálom, hogy utánajártam.
A ti esetekben nincs elonye az utazasi irodanak.
En is rengeteg utat foglalok a fonoknek meg a csaladjanak.
Egyetlen alkalom, amikor az utazasi irodas csajszit kerem meg hogy intezzen valamit, az egy bizonyos hotel New Yorkban, mert az irodanak kapcsolata van a hotellal es mindig olcsobb arat tudnak adni, mintha en kozvetlen foglalom, plusz a fonokom valogatos, mindig ugyanabba a szobaba akar menni (mert az utca vilagitas nem jon be az ablakon es mert parkra nez az ablak, vagyis kevesbe zajos). Ha az utazasi iroda intezi a foglalast, garantalt hogy mindig ugyanazt a szobat fogja kapni.
Egyebken minden mashoz felesleges az iroda. Meg is mondta a csaj nekem, hogy o ugyanazokat a jaratokat/arakat latja mint en, csak o meg ratesz xy hasznot maganak.
Beszelj a fonokkel, o a donteshozo. Mondd el neki, hogy mit talaltal. Majd o eldonti, hogy kenyelmeskedik es hagyja, hogy az iroda intezzen mindent, vagy sporolni akar es akkor radbizza.
Az lett, hogy a főnök azt mondta: ha az iroda az én verziomat foglalja, akkor csinaljak ok, ha nem, akkor csinálom en. Csinaljak ok, csak rátettek jegyenkent 10 ezer forintot, de már beletorodtunk.
Viszont a biztosítás elkerült tőlük: 57 ezer lett volna 2 főre egy hétre. Én 26-ért megkotom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!