Mit vigyek egy romániai 4 napos osztálykirándulásra? És mekkora táska lenne elég a holmiknak? (Gurulós bőröndöt szeretnék idén venni erre a kirándulásra, mert kényelmesebb lenne)
Ilyen hosszú kirándulásra még nem mentem, inkább talán az lenne a megfelelő kérdés, hogy miből mennyit vigyek, hogy ne legyek túlpakolva, de azért ne feletsek otthon semmit :)
Abban se vagyok egészen biztos, hogy a 14-15 órás buszútra mi a fenét pakoljak amivel elüthetem az időt, úgyhogy ha tudtok erre is írjatok egy két tippet.
+ esetleg, érdemes-e ott venni valamit, mennyire drágák ott a dolgok?
Köszi a válaszokat :D
Ha bőröndöt akarsz, bőven elég egy kisebb, konkrétan az ún. “cabin bag”, (ami a légitársaságoknál szokott ingyenes lenni) ebbe teljesen jól be lehet férni 4 napra. Támogatom is amúgy a bőröndöt, mivel a sporttáskában sanszos, hogy egy darab ruhád nem lesz, ami nem gyűrött és azért ez elég zavaró tud lenni.
Tegyél be fehérneműt és felsőt minden napra és +egy (esetleg 2, ha “ruházkodósabb” vagy) pulcsit és nadrágot azon felül, amiben majd mész. Én mindig szoktam vinni magammal egy pár tartalék cipőt is a biztonság kedvéért. PAPUCS, PIZSAMA! Én mindig ezeket felejtem otthon :D
Tisztálkodószerek: tusfürdő, sampon (ajánlom az 1-2 decis utazós kiszerelésűeket, DM-ben, Rossmannban tuti kapsz), fogkefe, fogkrém, betétek/tampon, ha kell, fésű, sminkcuccok, ha használsz, bár utóbbiból nem ajánlom, hogy a fél öltözőasztalt elvidd, mert nem nagyon lesz időd valószínűleg a piperézkedésre.
Törölköző, ágynemű kell vagy adnak?
A buszútra érdemes szendvicseket (nem fokhagymás, légy tekintettel a többiekre) és nasikat, péksütiket csomagolni, komoly kaját nem igazán, mert kifolyhat stb. Esetleg még a tészta belefér, de amire tényleg figyelj, hogy ne legyen erős szaga, ne büdösítsd be vele a buszt. Innivalónak ásványvizet ajánlok, a kóla, tea, narancslé, üdítők vízhajtóak lehetnek és a szomjúságot is fokozzák.
Szórakozásra meg vigyél könyvet/ebookot vagy tölts le otthon előre pár filmet és persze a zenehallgatás is ott van. Power bank legyen nálad!
Hamar elmegy az idő és aludni is fogsz valószínűleg.
Jó utat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!