Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Ti mit szoktatok csinálni...

Ti mit szoktatok csinálni utazás előtt annak érdekében, hogy egy esetleges betegséget elkerüljetek?

Figyelt kérdés
Főleg ilyenkor a téli időszakban. Olvasgatok sok utazós fórumot, sokan utaznak ilyenkor messzi, egzotikus helyekre. Én most épp itthon fekszem egy nagyon rusnya torokgyulladassal, igy jutott eszembe ez a kérdés. Szörnyű csapás lehet egy betegség egy ilyen nagy út előtt, akár tönkre is teheti.
2018. jan. 15. 01:29
 1/7 anonim ***** válasza:

Sajnos nem sok mindent lehet tenni, felvenni az influenza elleni védőoltást, sok vitamint enni, kerülni a nagy tömeget az út előtti 1-2 héten.

Én is elég sokat utazom, de többször jártam már úgy, hogy pont az úton betegedtem le. Szerintem ebben benne lehet az éghajlatváltozás, környezetváltozás és az utazással járó tudat alatti stressz is.

2018. jan. 15. 02:06
 2/7 anonim ***** válasza:
Szedj d vitamint, sokat segit az immunrendszer megerositeseben. Nezz utana, hogy az adott orszagban milyen oltasokat irnak elo vagy javasolnak, es adasd be (pl malaria vagy hepatitis stb)
2018. jan. 15. 03:42
 3/7 A kérdező kommentje:

Ja nem az egzotikus betegségekre gondoltam, hanem amit az egyes is ír.

Pl.most is folyamatos köhögési ingerem van, biztos örülnének nekem a hosszú repcsi úton a mellettem ülők, na meg én is magamnak :)

2018. jan. 15. 08:12
 4/7 anonim ***** válasza:
Pont ilyen köhögési rohamaim voltak, a méztől múlt el.
2018. jan. 15. 09:39
 5/7 anonim ***** válasza:

Nekünk az utobbi években mindig kijutott az utazás elötti betegségekböl.

Van biztosításunk, így betegség esetén vissza kapjuk a pénzt. A legdurvább talán az volt mikor 2 hetes Kanári szigeteki nyaralásra indultunk volna reggel 6-kor repülövel(szóval 3 után el kellett volna indulni itthonról hajnalban). A férjem elötte nap délután 5-kor kivitte a csomagokat a reptérre, hogy reggel már ne kelljen a checkinnél sorba állni(korai gépeknél lehetséges), és mikor a szomszédba voltunk bucsuzkodni, a kisebbik lányom(3 éves) tele hányta a szobájukat. Majd egy óra múlva is, és egész éjszaka óránként hányt. Elvittem éjszaka 2-kor korházba, és virus fertözés volt, de a gyerek totál kivolt. Haza jöttünk, és mondtam, hogy mi ketten nem repülünk. Férjem elrepült a nagygyerekkel, mi meg egy nap múlva repültünk csak(addigra telejsen fitt volt a kicsi is).

De törtem már el labamat 3 hetes nyaralás elött.

Tavaly meg a gyerek törte el a kezét 3 héttel a kitüzött nyaralás elött(karib tenger lett volna), de oda szerencsére nem foglaltunk még.

2018. jan. 15. 11:23
 6/7 anonim ***** válasza:

Semmit sem szoktam tenni. Szerencsére nem vagyok sűrűn beteg. És nem is évszaktól függ nálam. Legutóbb pl. nyár volt, amikor beteg voltam.

Annyit lehet tenni, amit szoktam is, ha valamilyen fontos program van, nemcsak utazás, de más is lehet, hogy kerülöm azokat, akik betegek.

2018. jan. 15. 12:26
 7/7 A kérdező kommentje:

Jo neked, en minden télen, ősszel benyelek vmit.

5-ös uhh ez kemény sztory...

2018. jan. 15. 15:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!