Dominikára utaznék, milyen védőoltás kell?
Barátnőmet elvitte a pasija, ők nem csináltattak védőoltást, semmit. A szúnyogokra kell odafigyelni, szúnyogtiasztóból, karperecből muszáj betankolni, bár ott is árulnak. Meg ott sem ajánlatos csapvizet, utcán vizes élelmiszert venni.
Itt ezeket találtam, a Hepatitis és szamárköhögés ellen te be vagy oltva.
A malária elleni védőoltás javasult, tudod szúnyogok.
De nem kell parázni.
Kérdezd meg a háziorvosodat, az a biztos!!!
Semmilyen. Pár éve voltunk, nem kellett semmi. Sok orvos ismerősöm van, őket kérdeztük meg. Szúnyogriasztókat vittünk, mert riogattak, hogy nagyon sok szúnyog van. De nem volt egyáltalán, egy sem :D
Barátnőmék tavaly voltak. Nekik sem javasoltak semmilyen oltást.
De persze nem mindegy, hogy mit terveztek. Ha városnézés, pihenés a parton, egy-egy szervezett kirándulás, akkor nem kell.
Ha kirándulás egyénileg mindenfelé, ismeretlen helyeken alvás, akkor több felkészülés szükséges.
Kicsit off. Azert csak a pontossag kedveert a Dominikai Koztarsasagra gondolsz ugye? Mert van Dominika Kozosseg is ami egy kis sziget es francia nyelvu.
A Dominikai Koztarsasagban tobbszor jartam mar -rokon latogatas, nem hotelben, tehat videken is voltam ahol nagyon sok a szunyog pl-, vedooltast nem adattam be semmilyet, nem is ajanlottak. A szunyogok viszont megettek mindig (mondjuk engem nagyon szeretnek mindegy hol vagyok...) Altaluk terjed a dengue laz es a zika is ott, de fokeppen a mocsaros vagy lapos teruleteken. Egy tengerparti nyaralasnal ettol nem igen kell tartani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!