Zanzibárba utaznék milyen védőoltás kell?
Ha jól emlékszem, a sárgaláz kötelező, én beadattam a Hepatitis A és B-t, meg a tífuszt. Itt van, mi ajánlott:
[link] (Tanzánia)
Nem kell sárgaláz oltás így nincs kötelező oltás de én biztosan beadatnám a Hep A és B és esetleg a tífusz ellenit.
De nehogy oltóközpontba menj hanem a háziorvoshoz, negyed áron megvan.
na ne rohogtes hogy semmivel nem olcsobb, nekem a sargalaz elleni oltas 60 szazalekkal olcsobb volt mintha oltokozpontban adtak volna, a sarga kis konyvet meg 250 forintert beszereztem a nyomdatol
a tobbi oltas kb 50 szazalekkal olcsobb, nincs konzultacios dij, oltasi dij es nyilvan az oltoanyag is dragabb
Kötelező oltás elméletileg nincs, sárgaláz elleni oltást akkor kérhetnek, ha fertőzött területről jössz, tehát pl. Nairobi átszállással. Ez viszont keményen Afrika, szóval attól függetlenül, hogy a szabály szerint nem kérhetik, előfordul, hogy mégis ellenőrzik a meglétét. Ha ilyen esetben valaki nem tudja igazolni, azt a reptéren egy "instant oltóközpontban" oltják be 50 dollárért, ami eleve értelmetlen, mert az oltás után pár napnak el kell telnie a védettségig, másrészt egy európai nem biztos, hogy ott szeretne bármilyen oltást kapni.
Szóval ha biztosra akarsz menni, én azt mondom adasd be, egy darab oltás az új szabály szerint már élethosszig tartó védelmet nyújt.
A Hepatitis A+B és tífusz Európán kívül pedig mindenhol alap (bár sehol nem kötelező).
A malária miatt a szúnyogokra figyelni kell, tehát vagy légkondi éjszaka vagy pedig szúnyogháló fontos, ha Zanzibáron maradsz, akkor elvileg nem kell tablettát szedni, nekem az orvos standby-ként írta fel, amit csak magas láz esetén kellett volna bevenni, de ilyen esetben úgyis rögtön orvoshoz kell menni.
Nekem nagyjából ezeket mondta az orvos egy német trópusi intézetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!