Tényleg érdemes bejelenteni a bankomnak ha több napot több városban külföldön fogok fizetni a kártyámmal?
Igen, érdemes és tedd is meg.
Bár nekem annak ellenére letiltotta Peruban a bank hogy előre szóltam nekik hol fogom használni a kártyámat.
Ha a kártyatársaság gyanús jelzést küld a banknak akkor a bank először megpróbálja felvenni veled a kapcsolatot ha ez nem sikerül letiltja a kártyád.
Az 1. meg egy tipikus birka magyar, mint itt a lakosság 99,9%-a.
nagyon orulok hogy igazoltatok az allitasomat miszerint a lakossag 99.9%-a barom ebben az orszagban
kerdezo akkor ne szolj a banknak a sok nagyeszu aki meg az orszagbol sem tette ki a labat boztosan tudja
en nem ertem, hogy mi ez a harc itt, es miert szemelyeskedtek egymassal :?
tizeneve elek az USAban, akkor is letiltjak a kartyamat ha nem szolok es mas allamban hasznalom, pedig ugyanabban az orszagban vagyok
sot, ha a varosomtol tobb100 merfoldre megyek es hasznalom a kartyat, altalaban kapok egy smst a banktol, hogy en hasznaltam-e a kartyat vagy csalas aldozata vagyok
szerintem sokkal biztonsagosabb az a bank, akik letiltjak a kartyat, ha nem megszokott forgalom jelentkezik rajta
mi van ha ellopjak a kartyadat vagy csak az adatait es csalok elkezdenek vele mindenfele dologra kolteni, szerintem te is jobban orulnel neki, ha azonnal letiltjak, minthogy utolag harcolj veluk es bizonygasd, hogy a plazma tevet Ukrajnaban nem te vetted...
Amikor anyuval Romaniaba utaztunk o is felhivta a CIB bankot es a bank megerositette, hogy jol tettuk, mert elofordulhatott volna, hogy a kizarolagos budapesti koltekezesek utan egy romania faluban vasarolt uzemanyag tranzakciot letiltottak volna
meddig tart felhivni a bankot es bejelenteni, kb. 5-10 perc?
es meddig tart kuzdeni veluk, ha esetleg tenyleg lopas aldozata vagy?
Tavaly volt Horvátországban egy a szokásosnál nagyobb pénzátutalásom, és pár perc múlva felhívott a bp.-i bankom, és rákérdeztek, hogy nem lopták-e el véletlenül a bankkártyámat.
Először én is meglepődtem, de ugyanakkor örültem is neki.
(Az persze más kérdés, amikor ennek kapcsán belegondol az ember abba, hogy pontosan nyomon lehet követni ezzel az "elektromos pórázzal", és tudják pl. Pesten, hogy éppen melyik utcasarkon akarok fizetni a nagyvilágban.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!