Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Romániában tényleg kötelező a...

Romániában tényleg kötelező a poroltó készülék a kocsiban?

Figyelt kérdés

Nemrég kint voltam, és megbüntettek mert nem volt útadóm. Akkor még nem tudtam mi az mert a határon nem.mondták, de mostmár tudom. Utána néztem és akkor láttam hogy állitólag az is kötelező kint? Ez igaz? Illetve azzal a papírral amit a rendőr adott a birságoláskor, azzal mit csináljak? A benzinkúton azt mondták, hogy itthon is be lehet fizetni, itthon viszont elküldtek vele a rendőrségen, hogy ők nem tudják mi az.(Románul van írva az egész)

Valamint mire számithatok ezután? A büntetés már kb 2hónapos. Ha most kimegyek és megállitanak mi lesz belőle?

2017. júl. 10. 18:38
 1/6 anonim ***** válasza:
Kotelezo igen. A buntetest ugy, hogy bemesz valahova szerintem csak Romaniaban tudod kifizetni bizonyos bankoknal, polgarmesteri hivataloknal es nem emlekszem meg hol. A problema annyi, hogy egy nyugtat es a buntetesed (Proces verbal) vissza kell kuldd arra a rendorsegre, amelynek az "ugynoke" megbuntetett, ezaltal bizonyitod hogy fizetted. Viszont ha jol emlekszem online is lehet fizetni, amivel lenyegesen egyszerubb az egesz.
2017. júl. 10. 18:55
 2/6 A kérdező kommentje:
Hát köszönöm a gyors választ. Igazából megkérdeztem egy két rendőrt és azt mondták nem tudják mi ez, de elárulnak egy titkot. Nem tudják behajtani, mint ahogy ők sem a Románokra kiszabott bírságot. Ez most nem is foglalkoztat különösebben. Viszont akkor nekem most be kéne szerezni egy porral oltót. Hol tudnám megvenni? Autósbolt pl? Bármilyen kiszerelésüt/fajtályut elfogadnak? Szokták kérni? Vagy büntetnek érte? Köszi
2017. júl. 10. 19:08
 3/6 anonim ***** válasza:
Amikor kint voltam, engem is ijesztgettek, persze jószándékúan, ezért egy helyi MOL benzinkúton vettem egy poroltót.
2017. júl. 10. 19:25
 4/6 A kérdező kommentje:
kb ára mennyi volt akkor?
2017. júl. 10. 20:59
 5/6 A kérdező kommentje:
mármint kint
2017. júl. 10. 21:17
 6/6 anonim ***** válasza:
Sajnos nem emlékszem, de öt éve történt. Párezret saccolok, azért kicsit húztam a számat.
2017. júl. 10. 21:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!