10 órás autóút, bedugult autópályák, fizetőkapuknál várakozások, miközben nekem néha óránként pisilnem kell?
Vegyel egy ilyet:
Meg legyen nalad a kocsiban egy olyan uveg vagy flakon, aminek eleg nagy a nyilasa, hogy a tolcser beleferjen, es ha kritikus a helyzet, akkor siman el tudod vegezni a dolgod a kocsiban, az uveget/flakont meg a legkozelebbi pihenonel kiurited. De ez a tolcser meg arra is jo, ha nincs bokor hova leguggolni, de van egy eleg szeles torzsu fa, akkor moge tudsz bujni es allva pisilni ;)
Szerintem nézz utána a hiperaktív hólyag szindrómának a neten. Annak alapján amit elmondasz, sajnos nagyonis valószínű, hogy ebben szenvedsz. És arra például nagyon igaz az, hogy időszakosan, különböző faktorok (étel, menstruációs ciklus, stb) hatására jön elő / erősödik fel.
Bár lehet, elutasítod, de egy látogatás egy urológushoz megoldás lehet a problémáidra.
Amúgy mint leírták, minden autópályán vannak pihenők, kb félóránként csak wc, másfél óránként benzinkút.
Utazás előtt már egy héttel ne igyál vízhajtó italokat (alkohol, kávé, energiaital), és lehetőleg a diétát is kerüld. Konzervételek, tartósítószeres dolgok fogyasztását úgyszintén.
Amúgy meg lehet, hogy inkább a kiegyensúlyozott étrendre kellene odafigyelni, nem mindenféle "csodafogyókúrát" kipróbálni, ami egyrészt a szervezetednek sem tesz jót (mint azt a mellékelt àbra is mutatja) másrészt ha àtállnál egy normális étrendre, akkor nem kellene hónapok mùlva megint fogyókùrába kezdeni, mert tartós fogyást érhetsz el...
Én voltam kíváncsi a részletekre, ezért nem kell a kérdezőt szidni. Anonim oldal, pont erre van, hogy tudjunk segíteni egymásnak.
A kérdező nem tűnik betegnek, csupán sokszor feleslegesen kihajtja a vizet magából. Utazás ideje alatt ha lehet, kerüld a kávét, kólát, energiaital, vagy maximum reggel egy fekete belefér. Ha drasztikus ch megvonásba kezdesz diéta miatt, akkor is normális a gyakori mosdóra járkálás, mivel 1 gramm szénhidrát átlagosan 4 gramm vizet köt meg, ezért is lehet 2-3 nap alatt a súlyod 5%-át is leadni. (Igaz, csak víz távozik ilyenkor.)
Ha ezt a fajta diétát választod, akkor kezd el hamarabb egy héttel, napi 1,5 liter vizet igyál utazás előtt, a maradék pedig mehet levesekből/zöldségturmixokból. Jobban jársz vele, mint az edényes megoldással :)
"hiába elmegyek wcre, utánna már 30 perccel" -> hiába megyek el WC-re, utána 30 perccel már...
mégegyszer -> még egyszer
bíztató -> biztató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!