Tisztálkodást (és esetleg ruhamosást) több hetes és hónapos (! ) sátras túrákon (többnyire városoktól nagyon távol eső helyeken) hogyan oldják meg azok, akik jártak már így néhányszor a csodálatos bolygónkon? ^_^
Pusztán csak érdeklődöm, kérlek kíméljetek meg (már ha ezek az egyedül őt leminősítő negatív gondolatok esetlegesen valakinek a fejében megfogantak) az alpári és teljesen alaptalan beszólogatásoktól. Köszönöm!
Természetesen akire ez nem vonatkozik, az nyugodtan leírhatja a véleményét, mert az ILYET nagyon szívesen fogadom! ^_^
Patak,folyó,tó,forrás stb.....
Nyilvan elővigyazatosnak kell lenni a flóra és fauna miatt!
De nagyobb esőben is tokeletesen lehet "zuhanyozni" mosni stb!sőt annak nagy elonye hogy tisztitas/forralas stb nelkul azonnal ihato!
A tenger sós vizében sem furodni sem mosni nem egy nagy elmeny!A só utana csipi meg marja az ember boret!
Köszönöm válaszod! Ez már valóban csak részletkérdés: a hideg esőben (egyébként is fázós típusoknak) egy öt-tíz perces zuhany alkalmanként nem fogja megbetegíteni, netalán legyengíteni az illető szervezetét?
Most jutott eszembe! Hogyan tudnánk (jóval az út előtt, akár még itthon) immunrendszerünket javítani? :)
Az általad (nagyon helyesen) írt növény- és állatvilágra (sátorozás nélkül is - a hétköznapokban) nagyon vigyázok, az utazás során teljesen környezetbarát szappanokat vinnék magammal, mely nem károsítja az élővilágot semennyire sem.
Szemetelni még a városokban sem szoktam (évtizedek óta nem dobtam el még egy papírzsebkendőt sem sehol), nemhogy a természetben, valóban amenyire tudok vigyázok a természetre, elkötelezett rajongó vagyok! ^_^
"egy öt-tíz perces zuhany alkalmanként nem fogja megbetegíteni, netalán legyengíteni az illető szervezetét?"
Ha az adott szituációnál át tudsz szellemülni,hogy igen ezt meg kell csináljam/bele kell mennem akarmilyen hideg is stb,akkor a vilagon semmi bajod nem lesz!Ha közben csak egy pillanatra is arra gondolsz,hogy te ettől beteg lehetsz szinte garantalt a megfazas!
Tudod,van az a mondas:azt hogy mit bír ki a test a lélek ereje határozza meg!Szerintem ez 100%-ig igaz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!