Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Ha útlevelet szeretnék csinált...

Ha útlevelet szeretnék csináltatni, akkor tényleg kell hozzá vinni a régit is?

Figyelt kérdés
Most Budapesten vagyok, nem a szülővárosomban, és útlevelet szeretnék csináltatni, de a régi otthon van (és szerintem legalább 5 éve le is járt). Olvastam, hogy vinni kéne a régit is az újhoz. Ez tényleg igaz? Meg egyébként tényleg 20 napon belül elkészül? Budapest és vidék között van különbség?(elkészülési időben)

2016. nov. 28. 08:36
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
100%
Talán nem tévedek nagyot, ha a Visegrádi utcai központot mondom leggyorsabbnak.
2016. nov. 28. 14:13
 12/15 anonim ***** válasza:
68%
Miért kell ledorongolni és lepontozni azt, aki segíteni szeretne? Az itt kérdezősködők közül sokan nincsenek tisztába azzal, melyik országba mi kell. Én nem értem ezt.
2016. nov. 28. 14:37
 13/15 anonim ***** válasza:
46%
Nekem volt régi útlevelem, ami 2013-ban lejárt. Mikor 2015-ben újat csináltattam eszembe sem jutott, hogy csináljak vele bármit is. 6-7 naptári napon belül megkaptam az újat, Budapesten, kipostázva. Anyukámnak szintén ugyanaz, ezer éve lejárt útlevél, senki nem kérte, sehova nem vittük be, egy héten belül kapott újat igénylés után, szintén Budapest.
2016. nov. 28. 16:13
 14/15 anonim ***** válasza:
0%
Ha ellopták akkor be kell vinni egy nyiltakozatott, hogy bejelenteted a rendőrségen, hogy ellopták.
2016. nov. 29. 13:29
 15/15 A kérdező kommentje:

Ha valakinek esetleg a későbbiekben szüksége lenne a kérdésre:

Nem kell bevinni a régi útlevelet, ha már nem érvényes. Az ügyintéző is csak azt kérdezte, hogy van-e ÉRVÉNYES útlevelem, és mivel nem volt, le is zártuk a témát.

Köszönöm azoknak, akik a KÉRDÉSEMRE válaszoltak:)

2016. nov. 29. 15:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!