Ha útlevelet szeretnék csináltatni, akkor tényleg kell hozzá vinni a régit is?
Kell vinni a régit, mert azt igaz visszakapod, de érvényteleníteni fogják. Azt, hogy szerinted 5 éve lejárt az nem jelent semmit.
A hivatalos elkészítési idő 30 nap. Erre kell felkészülni. Bár sokszor jóval előbb kipostázzák, de ha 25-dik napon még nem érkezik meg, akkor sincs jogod reklamálni mert 30 napig várni kell... De ha sürgősen kell akkor akár 24 óra alatt is megcsinálják, csak meg kell fizetni az árát.
Egyébként nyerhetek időt azzal, ha Budapesten csináltatom? És nem vidéken?
Off: Egyébként akkor mi van, ha valaki elhagyja a régi útlevelét?
5. vagyok: én vidéken csináltattam
Amúgy miért nem viszed magaddal? ha kérik kérik, ha nem akkor nem. Tőlem kérdezték például.
"#4 ha EUn belül utaznék, akkor nyilván nem kérdeznék útlevélről..."
Bocs, hogy válaszoltam. Ártani akartam neked. Restellem magam.
Tudod, a kérdezők jelentős hányada olyanokat kérdez, amit mások evidensnek gondolnak. S annak is kellene lennie.
Nem hiszem, hogy le kellene torkolni azért, mert leírtam.
Itt rengeteg szöveg olvasható az ügymenetről, figyelmes végig olvasásra nem vállalkozom:
Csak keresőt használva nem találok olyant, hogy lejárt útlevelet le kellene adni az igénylésnél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!