Utazott már valaki 2 útlevéllel?
Figyelt kérdés
Világkörüli út hátizsákkal. A 2 magyar útlevél is hasznos lehet, de itt most a kettős állampolgárság előnyeire gondolok: Ha mondjuk 2 útlevelem van, egy magyar és egy brit, akkor használhatom őket felváltva a vizumokhoz? Például ha X országba olcsóbb a magyar útlevélbe tetetni a vizumot, Y országba meg az angolba, akkor megtehetem, hogy igy, felváltva használom őket? Feltételezem, ebből lehet probléma, hiszen Y országba belépéskor a határőr nem fogja látni az X ország vizumát és be- és kilépési adatait. Ezzel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?2016. jún. 13. 20:50
1/4 anonim válasza:
nagyon problémás lesz. egyszerre csak 1 okmány lehet nálad! a szomszédos országokba meg még nagyobb a gond, hiszen ha X országba magyarként lépsz be, de britként akarsz az Y-ba menni, az sok kérdést felvet a hatóságoknál.
2/4 anonim válasza:
Azt használod szerintem, amelyiket akarod. Az a lényeg, hogy kilépéskor és belépéskor ugyanazt add oda.
Volt ismerősöm, aki német-magyar kettős állampolgár volt. Nyugat-Európában mindig a német papírjait használta. Mondjuk, most már tök mindegy, de Schengen előtt még számított.
3/4 anonim válasza:
Azt hasznalod amelyiket akarod. Nekem van egy ismerosom, o ausztral-brit kettos allampolgar es allandoan ezt csinalja. Mindig azzal az utlevellel foglalja pl. a jegyeit amelyik allampolgarsagahoz kedvezobb a belepesi lehetosege. Csak az a lenyeg, hogyha egy orszagba mondjuk magyar allampolgarkent leptel be, akkor ugyis kell kilepned.
4/4 anonim válasza:
Azt meg tudod csinálni elvileg hogy magyar útlevéllel kimész USAba vagy kanadába és ha túltartózkodnál akkor angol útlevéllel mész haza pl látogatni és nem tiltanak ki az országból. Majd később vissza tudsz térni az angol útlevéllel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!