18 évesen teljes munkaidőben kell dolgozni Angliában?
Nemrég kezdtem el tisztázni magamban, hogy mit is jelent kimenni Angliába dolgozni évekre. Az előkészület jól megy, megvan a szükséges tőke, vannak kapcsolatok, akik biztosítanak vagy intéznek nekem szállást mire kimegyek stb.
Viszont ugye 18 évesen a minimálbér 5.03 font/óra. Ha átlagosan 192 órát, azaz heti 6 napot csak nyolc órában dolgozok, az már heti 240, havi 960 font.
Többen írták, hogy nagyon kevés az 5 font és nem vagy csak nagyon nehezen lehet belőle megélni.
Ha havi 400 font szobára, 200 font pedig a kajára, utazásra (oyster kártya kb 36.80 font/hó tudomásom szerint), és egyébre költök. Még akkor is marad 360 font, amit akár félre tudok tenni. (Inni nem iszok, nem bulizok, stb.)
Ráadásul több ismerősöm momdta, hogy rendszeresen túlórázik (9-10 órák), ami ugye növeli a keresetet.
S ekkor jutott eszembe, hogy mivan, ha nem dolgozhatok teljes munkaidőt?! Vagy 5-6 napot? Mert egyenlőre ez az egy lehetséges magyarázata annak, hogy az 5 fontos órabérből ne lehessen megélni.
Hát, én nem tudom, mit néztél, de 16-18 között adnak kevesebb pénzt. Sok helyen nem alkalmaznak 18, akad ahol 19 alattit. A munkaidő meg periódusoktól függ. Nyáron az szokott lenni, hogy megdöglesz a heti 60-65 óra munkában, télen meg lópikula sincs. A minimálbér most £6.50. Árak:
-szoba: szingli szoba, £80-£120- az olcsóbbak csak kis lukak, semmi tér, van ahol még egy szekrény se fér el.
Dupla szoba, £150-a csillagos égig. Nyilván attól is függ, hol van.
-Oyster kártya: A csak buszra való jelenleg £21/hét. A metróra való az zónáktól függ, ezeket nem tudom fejből, nézz utána.
-kaja: ha nagyon spórolsz, akkor heti £40-50 reális, de mosószer, tisztálkodási szerek nélkül.
-Egyéb költségeid is lesznek, azokra nem tudom, mennyit kalkulálj. Nekem a telefonom havi fix £10, ezen felül opcionálisan havi max plusz £15. plusz tisztálkodási szerek, klozetpapír, stb. Ezekre is elmegy heti £10, ha lány vagy, akkor jóval több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!