Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angliába szeretnék dolgozni....

Angliába szeretnék dolgozni. Mik a feltételek, buktatók?

Figyelt kérdés

Üdv mindenkinek!

17 éves vagyok. Jövő év első felében töltöm a 18. életévemet. Az érettségi után Angliába szeretnék kimenni dolgozni. Előre láthatólag több évre.

A családomból sokan kint vannak, de nem feltétlen segítőkészek. Viszont ismerőseim is vannak kint, meg szüleimnek is, amit valljunk be, sokszor többet ér.

Milyen feltételek szükségesek még?

- előre lefoglalt szállás

- NI number card (hol tudom megigényelni?)

- előre lefoglalt állás

A tervezett kiutazás 2016 július/augusztus.

(és még mielőtt bárki figyelmeztetne, hogy messze van az még és százszor meggondolom, az téved. mert már jó ideje tervezem és elérem a célom általában.)

A szükséges tőke rendelkezésre áll.

- Mire ügyeljek?

- A minimálbérről szóló írások igazak? (hogy 21 év alatt kevesebb) és ha igen, akkor az pontosan mennyi GBP/óra?

- London/Skócia, egyéb? Ezeken belül mely területeken érdemes letelepedni? (közösség, munkalehetőség, általában közeli lakhely a munkahelyhez, árak stb.?)

- Egyéb engedélyek, papírok szükségesek e?

Angol nyelvtudásom egyenlőre társalgás szintű, de az elkövetkezendő egy évben ráhajtok, hiszen közeleg az idő és az érettségi is.

A szorgalmam megfelelő. Folyamatosan dolgozom. Szakmám nincs, de jól alkalmazkodok és gyorsan tanulok. Nem riadok vissza a nehéz fizikai munkától sem.

Összesítve. Milyenek a lehetőségeim?

(elnézést kérek, hogy ennyi kérdést zúdítottam össze. de, ha valami tisztázatlan előttem akkor dőlnek belőlem a kérdések.)

előre is köszönöm a válaszokat. :)

2015. júl. 2. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Írod, hogy családtagok, barátok vannak kint, azért információ segítséget ők is biztos adnának, de ha nem akkor leírom neked.

Kezdem azzal, hogy a fizetésed a korod miatt nagyon kevés lesz. Bár a minimálbér 6.31 font /óra, de csak 21 éves kortól. Mivel te jövőre sem leszel 21 éves, így neked. a minimálbér 5.03 font/óra. Ez nagyon kevés ha ebből kell szállás, útiköltséget, és kaját állni. De jöjjenek a kérdéseid.

- előre lefoglalt szállás

Szállást Magyarországról nem tudsz foglalni. Ha megoldható akkor 1-2 napra szállásoljanak el a rokonok vagy barátok. Másnap már mehetsz is szobát keresni magadnak. Ha Londonba akarsz menni akkor egy kisszoba ára 80-90 font /hét. Első körben rögtön fizetni kell 2-3 heti depositot és + 1 heti bért.

- NI number card (hol tudom megigényelni?)

A lakóhelyednél található munkaügyi irodát felhívod (vagy bemész) és kérsz időpontot N.I interjúra. A megadott időpontra elmész, és válaszol az ügyintéző kérdéseire. Ő majd elmondja, hogy mikor, hogyan kapod meg.

- előre lefoglalt állás

Nincs olyan, hogy előre lefoglalt állás. Szépen fogod a CV-det és keresel munkát. Ez ugyanúgy megy mint otthon.

- Mire ügyeljek?

Legyen angol nyelvtudásod, és elegendő tőkéd.

A minimálbérről szóló írások igazak? (hogy 21 év alatt kevesebb) és ha igen, akkor az pontosan mennyi GBP/óra?

Igen, igaz a hír, a legelején le is írtam.

London/Skócia, egyéb? Ezeken belül mely területeken érdemes letelepedni? (közösség, munkalehetőség, általában közeli lakhely a munkahelyhez, árak stb.?)

Akárhová letelepedhetsz ha van munka. Azt jó tudni, hogy London a legdrágább. Vagy mondhatnám úgy, hogy a fővárosok a legdrágábbak, utánuk jönnek a nagyobb városok..és így tovább..

Egyéb engedélyek, papírok szükségesek e?

HA van otthon szakmai végzettségű bizonyítványod akkor azt hozd ki. Honosítod, és jól jöhet. Az érettségi bizonyítványra nem lesz szükséged, mert az nem ér kint semmit.

Angol nyelvtudásom egyenlőre társalgás szintű, de az elkövetkezendő egy évben ráhajtok, hiszen közeleg az idő és az érettségi is.

Helyes. Minél jobban tudsz angolul, annál több esélyed lesz.

A szorgalmam megfelelő. Folyamatosan dolgozom. Szakmám nincs, de jól alkalmazkodok és gyorsan tanulok. Nem riadok vissza a nehéz fizikai munkától sem.

Mindenki ezt mondja, de előny ha van szakma vagy valamiben gyakorlat.

Összesítve. Milyenek a lehetőségeim?

Nem lehet megmondani. Jó helyen kell lenni jó időben.

sok sikert

2015. júl. 2. 18:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Legyen legalább 1000 fontod amiből elindulsz. Én is annyival mentem ki annakidején, és az borzasztó spórolás mellett 2 hónapra volt elég Londonban, az utolsó pillanatban sikerült munkát kapnom. Senkinek nem garantált a fix munka 1-2 héten belül, max ha jó kapcsolataid vannak. Ügynökségek lehet, hogy elküldenek néha 1-2 napra, de abból megélni nem lehet. Több lakótársam volt, akik kimentek, nem találtak fix munkát pár héten belül, és jöhettek haza.

21 alatt a minimálbér tényleg nagyon kevés, abból félretenni nem igazán lehet. Sok magyart ismertem kint akik normál minimálbérért dolgoztak éveken keresztül, és szinte rosszabbul éltek mint itthon. Cigire mindig volt pénz, de lakbérre rendszeresen kölcsön kellett adnom, a fapados repjegy túl drága nekik hogy hazalátogassanak, ezért képesek voltak többen is 20+ órát buszozni. Volt kaja lopás, oyster kártya lopás házon belül, de egy oldalon keresztül sorolhatnám, hogy mennyire szärul él kint a legtöbb magyar.

Szállást tudsz itthonról intézni, van több magyar ügynökség is, akik ezzel foglalkoznak. Én is itthonról lefoglaltam egy egyágyas szobát, helyszínen még választhattam is kettő üres közül. Kint a vonatállomáson várt a főbérlő, elvitt a házba, aláírtam a papírokat és annyi volt.

Nyári indulásnál vedd még figyelembe, hogy amúgy is órási túljelentkezés van a minimálbéres munkákra, nyári hónapokban meg méginkább, mikor a diákok is próbálnának dolgozni egy kicsit.

2015. júl. 3. 08:20
 3/6 Bob the builder ***** válasza:

Ne nyáron menjél mert a repjegy 15 - 2 szerese az őszinek. Plussz összel kezdődik a felfutó időszak karácsonyhoz, és ez sok extra munka helyt teremt még ha csak ideiglenes is.

Szállásra pénzt sose utalj előre mert átfognak vele verni.

Az utolsó nyaradat meg töltsd mondjuk pincérkeedéssel mert azzal könnyű elhelyezkedni.

2015. júl. 3. 15:58
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem meg pont tavasszal-nyáron van a legnagyobb esély munkát kapni. Lehet, hogy túljelentkezés van, de szeptember-októberrel kifogynak a szezonmunkák, kevesebb lesz a meló.

1000 font tényleg nem árt, plusz előre leszervezett szállás külső segítséggel, mert anélkül bajos. Már az újoncoknak nehéz albit szerezni, mert referenciákat kérnek, meg biztos meló kell stb.

Az, hogy társalgási szintű vagy se, az csak akkor dől el, ha valóban társalogsz angolokkal, ha csak az internetes teszt alapján erre lőtt be a net, az nem biztos, hogy tényleg társalgási szintű. De ha angolul szoktál élőszóban csetelni, akkor tényleg társalgási szinten tudsz.

Szorgalom az kell is, mert az öledbe pottyanni nem fog. A hozzáállásod már megvan. Egy szót jegyezz meg: overtime. Ha kérdezik, azonnal jelentkezel. Egyszer nemet mondasz, többet nem kérdezik.

Gyári munkád lesz először, vagy mosogatós, vagy takarítós nagy valószínűséggel.

a béred tényleg alacsonyabb lesz. Az angol minimálbér 3 lépcsős 18 éves kor alatt a legkevesebbet kapod, 21 alatt kicsit többet, 21 fölött teljes munkabér.

NI-t majd itt kérsz.

2015. júl. 3. 23:36
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a felvilágosítást a témával kapcsolatban. A szükséges tőke az elinduláshoz megvan. Még, ha az első 3 évben nem keresek annyit nem gond, legalább megismerem ez idő alatt az országot, embereket, beleszokok a mindennapi életbe, esetleg ha van rá lehetőség akkor valamilyen suliba elmegyek, tanulok egy szakmát kint stb.
2015. júl. 4. 13:38
 6/6 anonim ***** válasza:

Ha van annyi tőkéd, hogy nem okoz gondot évekig az 5 fontos órabér akkor nem gond, bár ha én ilyen gazdag lennék akkor otthon is boldogulnék.

A tanulással kapcsolatban. Itt kint minden másképp működik mint otthon. Ahhoz, hogy szakmát tanulhass, kell kinti GCSE-t. Ez itt kint az érettségi és van 3 kötelező tantárgy.(angol, matek, számtech) a többi szabadon választott. Nyilván olyan tantárgyakat választasz amik kelleni fognak a szakmai tanulmányaidhoz. Bármit tanulsz az iskolai oktatás 21 éves korig ingyenes. Onnantól kezdve fizetős, és mindegy hogy már elkezdted az érettségit vagy a szakmai sulit. Szakmai iskolában keresned kell egy gyakornoki helyett akik gyakorlatot adnak, és fizetik a tanulmányaidat helyetted. Ha nincs gyakorlatod akkor nem tudsz szakmát szerezni. A fiam tanul még(23 éves) neki van gyakorlati helye, így szerencsések vagyunk, hogy az évi 3000 fontos iskolát nem nekünk kell fizetni. Az iskola 4 éves akkor ki lehet számolni mennyibe fájna egy szakma megszerzése.

Szóval erre készülj fel, hogy itt kint nem olcsó az oktatás ha elmúltál 21 éves.

2015. júl. 4. 14:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!