Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Huszonéves fiatal lányok...

Huszonéves fiatal lányok vagyunk, sosem nyaraltunk külföldön. Augusztusban hova mehetnénk a közelben, kis kasszából?

Figyelt kérdés

3-5-en Kb 50-60.000 Ft/fő Augusztus elejétől Kb 4-5 napra.

Tömegközlekedéssel. vonat, busz vagy repülő.

Én a volán-busz ajánlatait találtam a legolcsóbbnak, de fogalmam sincs hova lehetne menni.

Minden tippet, és ötletet elfogadok! :)

2015. jún. 21. 17:11
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

(a válaszomban a számok, csak felsorolás, hogy könnyebb legyen szétválasztva olvasni.)

Jajjj nem :) Azt a választ teljesen körbejártam! :)

Párkánnyal már volt dolgom, de nagy látnivalói nincsenek, Esztergomban már milliószor voltunk. Megint felmentem Párkány honlapjára, de nyáron nem ez az igazi úti cél.

Szóval mint írtam, azért körbejártam a válaszokat. De a támadó kommentekkel nyilván nem fogok egyetérteni, azokra reagáltam így.

2015. jún. 24. 11:50
 12/19 anonim válasza:

#7 vagyok.

Nem támadásból írtam, csak ez a szabály, és pl úgy ellenőrzik, hogy megnézik a szállásfoglalást.

Gyakorlati tapasztalat: Horvátország nem olcsó.

3 éve voltam Split környékén, és kb. 100Euro/nap költőpénz kellett.

2015. jún. 24. 12:01
 13/19 A kérdező kommentje:

Lefoglaltam mindent, jövőhéten veszem a buszjegyeket. 5 nap szállás kijött fejenként 20 ezerre. Biztosítást is találtam 2 ezerért, amiben van egészség, és csomag biztosítás is, tipikus nyaralásra kifejlesztett.

Elvileg a buszjegy árából lejön még 30%, de holnap telefonálok ez ügyben, így vagy 12, vagy 17 ezer lesz. :)

És utánanéztem valóban vannak szállások ahol kérnek 100 eurot, de csak azért, hogyha rongálás történne abból fedezésre álljon. De a mi szállásunkon nem kérnek ilyet. Máshol se olvastam semmi hasonlót, a vám szabályokat is elolvastam.

A szállás árában benne van minden adó, stb így nem kell lejelentenünk magunkat a legközelebbi rendőrségen.

Most már csak a programokat szervezem. :)

2015. jún. 28. 20:46
 14/19 A kérdező kommentje:
És felvittük minimum 70 ezerre a kasszát.
2015. jún. 28. 20:52
 15/19 anonim ***** válasza:

Hmmmm... akkor talán mégsem vagyunk idióta barmok, hogy azt írtuk: az 50 ezerből nemigen fog kijönni?

Végül mi lett az úticél, Horvátország?

2015. jún. 28. 21:33
 16/19 A kérdező kommentje:

Úgy voltam vele, hogy ha törik, ha szakad.. Nekem muszáj kimennem nyaralni. Mivel ez az első fizetésem ezen a munkahelyen nem tudom mire számíthatok, ezért állítottam be ezt a költség intervallumot. De mivel úgy néz ki jobb fizetést kapok, így többet tudok eltenni belőle. Lehet hogy tényleg csak 60-lesz, de az is lehet hogy akár 80 ezer. Nem kőbe vésett.

De így is kijött szállás, utazás, tömegközlekedés, biztosítás 40ezerből. Mellé a kaja nem nagy szám, maximum egy 10-es. Csak ha találnánk valami érdekes programot ott helyben, akkor ne az legyen, hogy nincs rá pénz. :)

Jaja Pula/Póla maradt a cél.

Ezenkívül még próbáltam bejátszani egy olyat, hogy couchsurfingen keresni 2 éjszakára szállást Olaszországban Triesztben. Mert oda is kimegy 10.000ért a busz. Ott ellófrálunk 2 napot, utána 3500ért tömegközlekedéssel Pula-ra, és ott 3 éjszaka apartmanban. Így sem lett volna annyival drágább, főleg, ha sikerült volna az ingyenszállást kifogni. De feleslegesen nem akartam megdobni a költségeket. Majd legközelebb..

Annyira belejöttem, hogy úgy érzem nincs megállás.

Szóval már tényleg figyelni fogom a repjegy árakat, meg úgy mindent ami utazással kapcsolatos. Már tudom hol lehet olcsón szállást találni, vagy esetleg ingyen. Felvettem a kapcsolatot több külföldi, hazai utazóval.

Ők is így kezdték ahogy én,és csak megerősítettek abban, hogy valóra tudom váltani az álmaimat.

2015. jún. 29. 11:59
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Párkány+15-ös vagyok. Örülök, hogy nem "támadásnak" vetted a hozzászólásomat.

Remek, hogy még a keretet fel tudtad emelni. Azért külföldön 4-5 napig 10 ezerből elég problémás lenne. Én sajnos első utamon jártam úgy, hogy kijutottunk, de bizony nagyon szűkös anyagi lehetőségeim voltak, bár én eleve spórolós vagyok, de igen rosszul éreztem magam, hogy ezt sem tudom megvenni, azt sem... Azért ne erről szóljon már a nyaralás...

"Úgy voltam vele, hogy ha törik, ha szakad.. Nekem muszáj kimennem nyaralni. "

Ezt ismerős :-) tavaly már szinte eltelt a nyár, én meg csak dolgoztam, dolgoztam, dolgoztam, se időm, se pénzem, aztán egyszer csak "elszakadt a cérna", s azt mondtam: nem érdekel, ha kell, akár lemegyek mínuszba a számlámmal, de akkor is el kell menni valahová.

És augusztus utolsó hétvégéjén kifogtunk (a gyerekemmel) egy olyan Lido di Jesolo utat, hogy pénteken éjszaka indul, szombat reggel leérünk, egész nap fürdés, este indulás haza, vasárnap reggelre itthon. Mivel amúgy sem volt több időm, nekünk ez tökéletes volt: last minutban 2 emberre 20 ezer. Nem mondom, vasárnap egész nap aludtunk :D , de nagyon jó feltöltődés volt :-)

2015. jún. 29. 15:27
 18/19 A kérdező kommentje:

Igen azt már én is néztem. Megy busz KrK-szigetre, pont ugyanígy.

Amint meglesz a kiruccanás, már szervezem is a következőt.

Ez most elég stresszes volt a szűk határidő naponta növekvő árak mellett. Tanultam az esetből elég rendesen.

:)

2015. júl. 2. 22:31
 19/19 Kései Sirató ***** válasza:
Pulára érdemes mennetek, nagyon jó hely! Nincs nagyon messze és van ott egy kemping apartmanházakkal, jó áron. 5-6 éve voltunk és nem emlékszem konrét árra, de arra igen, hogy nagyon olcsó volt. Ezenkívül nagyon jók a látnivalók, és a tenger azért jó azon a részen, mert van ott egy öböl, ahol nem hullámzik annyira, szóval én Pulát választanám a helyetekben, és amennyiben lehet, vigyetek itthonról konzerveket!
2015. júl. 13. 12:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!