Fapadoson utazva ha a kézipoggyász mérete nagyobb néhány centivel a megengedettnél, nem kötözködnek miatta?
Van egy "ketrec", amibe bele kell tenni a kézipoggyászt.
Ha abból bárhol kilóg, akármennyit is, akkor bizony kőkeményen fizetni kell.
A legújabb tapasztalatok szerint a "ketrec" egy-két centivel kisebb a megadott max. méretnél.
Nem kötözködnek, feladod poggyászként. Vagy otthagyod a reptéren. Inkább pakolj kisebb táskába, mert annyit nem ér a dolog.
Egyébként én jártam már úgy, hogy Budapesten gond nélkül belefért a bőröndöm a ketrecbe, Brüsszelben viszont nem! Ami azért érdekes, mert kifelé vittem sok mindent, hazafelé félig üresen hoztam és ugyanazzal a társasággal jöttem. Ott bevált az, hogy odapróbáltam és amikor láttam, hogy ez bizony nem fog belecsúszni, akkor mondtam hogy oké, és gyorsan kirántottam, de ehhez azért elég nagy mázli kellett, hogy pont nem figyeltek. A lényeg, hogy inkább pakolj kevesebbet, még ha kint kell is venned egy pulcsit, akkor is olcsóbban jössz ki, mint feladott poggyásszal :)
Nem kötözködnek. Közlik, hogy vagy átcsomagolod, vagy feladod pénzért :)
Meg tudom érteni különben. Régebben alig lehetett a sok hatalmas méretű "kézipoggyásztól" elférni a gépeken, harcolni kellett a helyekért a csomagtartóban. Most sokkal több hely marad a kézipoggyászoknak, hogy megszabják a méretet.
"vagy akár nem is engednek utazni, ha nem fizetsz!"
Természetesen engednek utazni, de persze táska nélkül. Ha nem fizetsz. Hallottam már olyat is, aki inkább otthagyta a táskát, a cuccát meg átrakta egy nagy kukás zacsiba amit kért a takaritó nénitől. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!