Hova kell fordulnom, milyen hivatalba, ha külföldre szeretnék menni dolgozni családostul (én, apa, lányaim; ovis korú, és 3 éven aluli)? Többi lent.
Szóval, a nagyobbik 5 éves lányom előző kapcsolatomból szültem, hamarosan lesz a gyermek elhelyezési per, kizárólagos felügyeleti jogot kértem, apja láthatást kapna -ha ez nem gátolná a külföldre utazást) Másik lányom pocaklakó, szeptemberbe szülök, és kb. 1,5-2 év múlva szeretnénk kimenni.
Milyen engedélyeket, papírokat kell beszereznünk ezen 2 év alatt??
Az apa beleegyezése nélkül nem viheted külföldre a gyereket.
És ez: "kizárólagos felügyeleti jogot kértem, apja láthatást kapna -ha ez nem gátolná a külföldre utazást" elég vicces kijelentés, mintha csak a te döntésed lenne, és lennél olyan jó, hogy - amennyiben nem akadályozza a terveidet, akkor engeded az apának, hogy lássa a gyerekét... Ez nem így megy!!!!
első vagyok.
Nem jól írod kettes válaszadó.
Apa belegyezése nem kell. Csak az útlevél elkészítéséhez kell a beleegyezése ha a szülők elváltak, és a gyermek kiskorú.
Az ország végleges elhagyásához nem kell az apa beleegyezése, hiszen a gyámügyi hivatal dönt.
Tudom, végig csináltam. Az én esetemben a gyámhatóság megadta az engedélyt.
Köszönöm mindenkinek a választ! A gyámhivatalt sejtettem, már olvastam róla. Viszont, egyidőben kéne intéznem a gyámügyet és ha engedélyt adnának, akkor hipersebesség alatt oldjam meg, hogy kint legyen ovi meg suli a piciknek? Vagy még ha engedélyt sem adtak, intéznem kell előre, hogy kint legyen befogadó ovi, suli?
Kettes: ha tudnád az előző kapcsolatom hátterét, szétválásunk okait (nem voltunk házasok, se bejelentett élettársak) akkor még túl jófejnek is tartanál, hogy nem 'megengedem' a láthatást, hanem éppenhogy én kérleltem őt, hogy ne hanyagolja el lányunkat. De egy ponton belefáradtam a kérlelésbe. Egész idáig csak kifogásai tömkelegét hallgattam! Most meg, hirtelen még is látni akarja. De érdekes...
Na megtaláltam a kérdésedet, gondoltam elküldöm neked az új törvényt ami 2014. március 15-től lépett érvénybe. Ettől a naptól kezdve nem kell a gyámhatóság engedélye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!