Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Amerikába utaznék de valószínű...

Amerikába utaznék de valószínűleg büntetve leszek. Mi lehet ilyenkor? Bővebben leírom lentebb.

Figyelt kérdés
Szóval tavaly májusban sikerült egy orrcsontot szilánkosra törnöm önvédelemből ami miatt súlyos testisértés miatt álltam bíróság elé tavaly decemberben, akkor kaptam 3 év próbárabocsájtást de az ügyészég 3 nap gondolkodási időt kért és fellebbeztek ami miatt valószínűleg megyei bíróság elé kell majd állnom, jobb esetben helybenhagyják az ügyet rosszabb esetben akár fel is függeszthetnek. hogy van e valami módja hogy kijussak ezek ellenére is? Köszönöm a válaszokat előre is.
2014. márc. 10. 15:56
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
folyamatban levo buntetugy kellos kozepen en a helyedben meg sem probalnam, eleg valoszinu hogy az Interpol hozna vissza bilincsben...
2014. márc. 10. 16:03
 2/13 A kérdező kommentje:
Úgy értettem hogyha lement az egész és megvan az ítélet. Nem megszökni akarok hanem csak kiutazni. Ha esetleg onnan kapok meghvó levelet akkor nagyobb az esély hogy kiutazhatok még ígyis?
2014. márc. 10. 16:07
 3/13 anonim ***** válasza:
2%

Eppen eleg aggressziv alacsony eletu feher es buta primitiv bortontoltelek fekete van az Egyesult Allamokban.

Please stay away from our country!

2014. márc. 10. 16:08
 4/13 A kérdező kommentje:
Nem vagyok aggresszív alacsony eletű fehér buta primitiv, becsületes magyar állampolgár vagyok akinek soha nem volt összetűzése a törvénnyel, önvédelemből sikerült a dolgot összehozni. Rámtámadtak és sikerült úgy eltalálni az illetőt hogy eltörjön az orra.. Szóval akaratom ellenére sikerült..
2014. márc. 10. 16:15
 5/13 anonim ***** válasza:
43%

Én úgy tudom, hogy ilyenkor nem rendelnek el lakhely elhagyási tilalmat, sőt utazgathatsz kedvedre, csak meg kell jelenned a kihallgatásokon, illetve a tárgyalásokon.

Ráadásul minden civilizált ország törvénye kimondja, hogy senki nem tekinthető bűnösnek mindeddig, míg azt bíróság ki nem mondja.

Tehát ha nem rendeltek el ilyen jellegű tilalmat, akkor mehetsz. Csak most egy ideig ne verj senkit képen :)

2014. márc. 10. 17:02
 6/13 anonim ***** válasza:

Az egyik kérdés az ESTA kérdőíven:

"Volt már Ön valaha letartóztatva, illetve elítélve olyan szabálysértésért vagy kihágásért, amely magában foglalt erkölcsi vétséget, illetve erőszakot, amely összefüggésben állt olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; vagy tartóztatták-e le vagy ítélték-e el legalább két szabálysértésért, amelyért az összes szabadságvesztéses büntetés legalább öt év; esetleg kereskedett-e olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; illetve bűncselekmények vagy erkölcstelen cselekedetek megvalósítása érdekében kíván-e az országba belépni?"

Szóval elvileg a letartóztatás is gázos. Érdeklődj a konzulátuson, az a biztos. Hiába nincs jogerős ítélet, az USA meghatározhat szigorúbb feltételeket is.

2014. márc. 10. 17:11
 7/13 anonim ***** válasza:

Bár ha jobban megnézem a fenti szöveget, lehet, hogy rád nem is vonatkozik. :)

Hivatalos helyen lenne a legjobb rákérdezni.

2014. márc. 10. 17:18
 8/13 A kérdező kommentje:
Letartóztatva még nem voltam csak kihallgatás és egy bírósági tárgyalás volt ahol próbaidőt kaptam amire aztmondta a bíró hogy olyan mintha nem is lenne semmi csak ha valami mást elkövetek akkor lesz halmazati büntetésként elővéve. Más kérdés hogy most fellebbezett az ügyész..
2014. márc. 10. 17:30
 9/13 A kérdező kommentje:
Sajnos már bebizonyosodott hogy bűnös vagyok mivel beismerő vallomást tettem. Jobban jártam volna ha tagadom de már nem lényeg.. Ez a szomorú hogy itt tart a magyar igazságszolgáltatás hogy aki megvédi magát annak kell a bíró előtt felelni a tettéért..
2014. márc. 10. 17:37
 10/13 anonim ***** válasza:

Itt valami nem kerek. HA védekeztél miért nincs jogos védelem?

Bocsi, csak jogászként (nem büntetőjog) nekem ez így feltűnt.

2014. márc. 10. 17:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!