Amerikába utaznék de valószínűleg büntetve leszek. Mi lehet ilyenkor? Bővebben leírom lentebb.
Eppen eleg aggressziv alacsony eletu feher es buta primitiv bortontoltelek fekete van az Egyesult Allamokban.
Please stay away from our country!
Én úgy tudom, hogy ilyenkor nem rendelnek el lakhely elhagyási tilalmat, sőt utazgathatsz kedvedre, csak meg kell jelenned a kihallgatásokon, illetve a tárgyalásokon.
Ráadásul minden civilizált ország törvénye kimondja, hogy senki nem tekinthető bűnösnek mindeddig, míg azt bíróság ki nem mondja.
Tehát ha nem rendeltek el ilyen jellegű tilalmat, akkor mehetsz. Csak most egy ideig ne verj senkit képen :)
Az egyik kérdés az ESTA kérdőíven:
"Volt már Ön valaha letartóztatva, illetve elítélve olyan szabálysértésért vagy kihágásért, amely magában foglalt erkölcsi vétséget, illetve erőszakot, amely összefüggésben állt olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; vagy tartóztatták-e le vagy ítélték-e el legalább két szabálysértésért, amelyért az összes szabadságvesztéses büntetés legalább öt év; esetleg kereskedett-e olyan anyagokkal, amelyek birtoklását törvény szabályozza; illetve bűncselekmények vagy erkölcstelen cselekedetek megvalósítása érdekében kíván-e az országba belépni?"
Szóval elvileg a letartóztatás is gázos. Érdeklődj a konzulátuson, az a biztos. Hiába nincs jogerős ítélet, az USA meghatározhat szigorúbb feltételeket is.
Bár ha jobban megnézem a fenti szöveget, lehet, hogy rád nem is vonatkozik. :)
Hivatalos helyen lenne a legjobb rákérdezni.
Itt valami nem kerek. HA védekeztél miért nincs jogos védelem?
Bocsi, csak jogászként (nem büntetőjog) nekem ez így feltűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!