Meghosszabbíthatom az útlevelem lakcímkártya nélkül?
Figyelt kérdés
2014. febr. 23. 13:56
1/12 anonim válasza:
Persze, nincs összefüggés a két igazolvány között.
2/12 anonim válasza:
Igen, csak az állampolgárság feltétel.
3/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. :)
2014. febr. 26. 14:35
4/12 A kérdező kommentje:
Múlt héten voltam az okmányirodában és kértek lakcímkártyát, ugyanis anélkül nem lehet útlevelet hosszabítani. Ott helyben kiállították.
2014. márc. 3. 10:30
5/12 anonim válasza:
Én meg már kétszer hosszabbítottam útlevelet, pedig nincs is lakcímkártyám.
6/12 anonim válasza:
Nem feltétlenül szükséges, de gondolom látta az ügyintéző, hogy van bejelentett lakcímed, de nincs lakcímkártyád (ami ugye nem szabályos) ezért csinált neked egyet, hogy rendben legyen és ki tudja postázni a címedre.
Gondolj bele, hogy akkor a rengeteg külföldön élő magyar állampolgár hogy hosszabbít útlevelet, lakcímkártya (és személyi ig.) nélkül?
7/12 A kérdező kommentje:
Nincs bejelentett lakcímem ezért tartottam attól, hogy kell lakcímkártya, mert a régit is elhagytam. Albérletbe lakok ahová nem vagyok bejelentve. A régebbi útlevelemből írta át a címet, ami már nem érvényes és elvileg benne van a rendszerben, hogy már nem lakunk ott (önkormányzati lakás) kb. 2 éve. Gondolom nem vette észre, de azt mondta, hogy lakcímkártya nélkül a személyim csak fél okmánynak minősül, így anélkül nem is hosszabíthatok útlevelet.
2014. márc. 4. 13:49
8/12 anonim válasza:
Útlevélben lakcím??? Érvénytelen okmányból másolt be adatokat? Ezzel az erővel az érvénytelen útlevelet is elfogadhatta volna az állampolgárság igazolásául a személyi + lakcímkártya kombó helyett. Elég inkompetensnek tűnik ez a hivatalnok.
Azt ugye tudod, hogy TB-d sincs lakcím nélkül?
9/12 A kérdező kommentje:
Nincs TB-m, inkább magánkórházba megyek. SZTK-ban barátnőm nőgyógyászati vizsgálaton szifiliszes lett, mert nem steril eszközökkel vizsgálták meg. A kishúgom meg amikor 4 éves korában tüdőgyulladásos lett, nem vette észre a háziorvos, pedig anyám kétnaponta visszavitte, mert csak rosszabbodott az állapota. Utána mentőt kellett hívni, de a kórházban is azt mondták, hogy csak megfázott, meg sem vizsgálták rendesen. A kórházból 41 fokos lázzal vittük magánklinikára, ahol azt mondták, hogy akár bele is halhatott volna. A magánkórházakban jobban odafigyelnek a betegre, mert nincsenek annyira túlterhelve és alulfizetve. Egyébként a központi okmányirodában voltam, ahol rengetegen vártak, a hivatalnok nem is figyelt rám, és elég stresszesnek tűnt. Még azt sem vette észre, hogy a csekken is más cím van.
2014. márc. 4. 20:55
10/12 anonim válasza:
Jó, hát akkor még egy könyvtárba sem íratkozhatsz be, ha fiktiváltatják a lakcímedet. Telefont nem vehetsz, bankszámlát nem nyithatsz. Bármiféle ügyben keres a hivatal, nem fogsz tudni róla, csak mikor már késő lesz. Egy pár ezres számlatartozás végrehajtásig is eljuthat úgy, hogy nem tudsz róla. Nem kötekedni akarok, csak tudd, hogy veszélyes dolog lakcím nélkül élni. Ha kekeckedni akar a hivatal, meg is bírságolhatnak 30 ezer forintra. Ezért inkább jelentsd be a lakcímedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!