Ha a barátommal és szüleivel kiszeretnék menni Ausztriába (a szülők ott laknak) akkor milyen okmányokra lesz szükségem?
15 vagyok, barátom 18. jelenleg a keresztszüleivel él.
a szüleivel kiszeretnénk menni hozzájuk Ausztriába pár napra, de én még kiskorú vagyok. Útlevelünk nincs, de személyi igen, és az oda elég. Olvastam hogy számomra kéne valami szülői hozzájáruló nyilatkozat, és azt hitelesíteni hogy lehetne és hol? feltétlenül kell a papír? a szüleim elengednének, csak most azon stresszelnek hogy el kell valamit intézniük nekem....
ha nem hitelesítem akkor baj lesz? vagy nem is kell?
és ez mire van? leellenőrzik hogy tényleg belementek-e, azzal hogy felhívják őket, vagy mi? nem tiszta ez a dolog. de tényleg nem sutyiban van az utazás, nem azért kérdezem.
előre is köszönöm.
Nagyon minimális az esélye, hogy szülői nyilatkozatot kérjenek, tekintve, hogy határellenőrzés sincs.
Én emiatt nem aggódnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!