Kezdőoldal » Utazás » Előkészületek » Angliába 1-2 hónap nyáron...

Angliába 1-2 hónap nyáron +kint dolgozás milyen előkészületeket igényel?

Figyelt kérdés

Itt a kiadásokra gondolok pl kell e biztosítás? ha igen mennyibe kerül. Papírok a munkavállaláshoz , mennyiért? (szem elött tartva hogy uniós ország)

Nyilván repjegy, + valami olcsó szállás (lehetőleg a legolcsóbb, tudom kint a szállás drágább mint itt)

Érdemes e közvetítő irodát keresni akik erre mind figyelnek vagy inkább magánszemélyként...

körülbelül mennyi indulópénzel álljak ehez?

2009. okt. 10. 14:22
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Nos akkor titeket becsaptak.Mint írtam a kártyát a munkaügyi hivatalban kell igényelni.Ott kapni kell egy ideiglenes számot,és 1 hónapot mondanak,hogy addigra kipostázzák.Nekem például 3 hetet kellett csak várni.

Ez a kártya olyan TB féle akar lenni.Amire fizetni kell az a regisztrációs díj(90 font)Ezt akkor kell fizetni amikor valaki főállásban elkezd dolgozni,és a munkakezdés napjától számítva 1 hónapon belül regisztrálnod kell.Erre kell fizetni 90 fontot,nem a national insurance number card-ra...Valószínű,hogy ti is erre fizetettek csak az ügynök + 10 fontot eltett magának..Sokan írtak már nekem,hogy az ügynökség anyagilag becsapta őket,és ezért szoktam mindig azt mondani mindenkinek,hogy inkább merjen saját maga intézkedni,mert soha nem tudhatja,hogy ki mennyivel csapja be...

2009. okt. 10. 22:13
 12/15 anonim ***** válasza:
Egyébként a postaköltség sem lehet 10 font.Ilyen iratokat amiket az ügynökség küld a központba vagy ingyen van nekik,vagy maximum 30 pennys bélyeg kell...Én ha haza küldök levelet sem fizettem még 10 fontot:)
2009. okt. 10. 22:16
 13/15 anonim ***** válasza:

Igen, tudom , és tisztában is vagyok mostmár igy ezzel az eégsszel. Biztos vannak itthon normális cégek akik segitenek , de szerintem azok vannak többségben akik csak átverik az embereket.

Mint mondtam , többen mentünk ki , és nekem úgymond szerencsém volt mert már a 2. napon tudtam dolgozni, egy szállodában "luggage porterként". Elkell hogy mondjam , hogy ez heti három alkalom volt, és napi 6vagy 8 órában .

Aztán volt más is , de nekem a sok közül ez tetszett hiszen még borravaló is volt egy-két vendégtöl :) Bár nem volt túl jellemzö azt is tegyük hozzá :)

Amúgy meg teljesen igazad van , mivel egy srác aki szintén velünk jött ki kb 3 ! hétig ! nem tudott sehol sem dolgozni!

Mi a szállásért 60Fontot fizettünk egy héten , East -Acton ban volt , nekem nagyon tetszett , sokat tudnék mesélni meg szeretek is erröl de most nem :) a lényeg hogy az elején nagyon szar lesz sztem mindekinek , lehet még késöbb is . És ez még nem volt drága szerintem ( mdjuk nemtudom mert máshol nem laktunk )

Mivel szállás , utazás , kaja magadnak fizeted , és ha nem komoly állásod van akkor nem sokat tudsz félrerakni.

Amúgy jó neked ,bárcsak nekem is máshogy alakultak volna a dolgaim és kint tudtam volna maradni tovább :) Majd egyszer még tuti megpróbálom . Aszzem ennyi :)

2009. okt. 10. 22:24
 14/15 A kérdező kommentje:

ahham . kösz , tök hasznos dolgokat írtatok .

amúgy nem akarok értetlenkedni de akkor most mi is ez a regisztrációs díj? "akkor kell ha valaki főállásban dolgozik" hát én úgy terveztem 8 tól 4 ig munkaszerződéssel , több mint egy hónapig , nekem ez a főállás.

vagy akkor hol a határ munka szempontjából ahol már nem elég az NI number card hanem kell regisztráció?

2009. okt. 10. 23:08
 15/15 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok:) Az angol lakó...

A Natioanl Insurance number card,és a regisztrációs díj az KÉT KÜLÖNBÖZŐ DOLOG.

A kártyát mindenképpen igényelned kell,mert enélkül nem tudsz dolgozni(ez olyan mint otthon a TB kártya)

A regisztrációs díjat meg ha főállásod van és 1 hónapon belül jelezni,és fizetni kell..Van olyan munkahely ahol jelzik is,hogy az első fizetésedből levonták,és helyetted elküldték..De sok helyen egyénileg neked kell megoldani.Ha valaki hosszabb távon szeretne dolgozni,az egyértelmű,hogy kifizeti.De sok magyar aki csak 1-2 hónapra jön az eltitkolja...Nem hiszem,hogy ha 2 hónap múlva hazamész akkor gond lenne belőle,de ha tovább akarsz dolgozni,vagy úgy tervezed,hogy vissza akarsz jönni ,akkor érdemes kifizetni...(csak 1x kell fizetni).Egyébként evvel regisztrálod magad,hogy adóköteles vagy,és később vissza is igényelhetnél az adódból..de persze ez annak számít akik több időt töltenek itt munkával..

2009. okt. 10. 23:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!